Notícies

El Consorci Sociosanitari d’Igualada guanya el concurs del Consell Comarcal per prestar el Servei d’Atenció Domiciliària a l’Anoia

10 juny 2010

La reconeguda experiència del CSSI, que ja presta aquest servei a 300 usuaris i usuàries d’Igualada, ha estat clau per a obtenir l’adjudicació

El Consorci Sociosanitari d’Igualada (CSSI) prestarà el Servei d’Atenció Domiciliària a diversos municipis anoiencs després d’haver guanyat el concurs públic convocat pel Consell Comarcal de l’Anoia. Amb una contrastada experiència en aquest àmbit, el CSSI ampliarà així notablement el seu radi d’acció, ja que en l’actualitat ofereix aquest servei a la ciutat d’Igualada. El Consell Comarcal ha adjudicat el Servei d’Atenció Domiciliària al CSSI per un import de 185.185,18 euros. El contracte té una durada d’un any, prorrogable a quatre.

En l’actualitat el Consorci Sociosanitari d’Igualada ofereix el SAD a un total de 300 usuaris i usuàries. L’equip humà del servei, integrat per professionals de diverses disciplines, realitza més de 31.200 hores a l’any. Per dur a terme el Servei d’Atenció Domiciliària en aquests nous municipis de l’Anoia el Consorci incrementarà la seva plantilla en unes 10 persones.

El SAD inclou Serveis de Suport a la Persona (atenció bàsica, atenció sanitària i atenció socioeducativa), Servei de Suport Domèstic (tasques de neteja a la llar) i serveis complementaris com ara àpats a domicili. Els professionals del SAD ofereixen una assistència sanitària i social, de qualitat i individualitzada, al propi domicili perquè les persones amb dependència i la gent gran puguin continuar vivint a casa.

En aquest sentit, el Consorci també ha ampliat la cartera de serveis adreçats al col•lectiu de gent gran i persones dependents per facilitar-los la vida diària i aportar-los solucions per millorar la seva autonomia personal i afavorir la permanència al domicili. Un dels nous serveis és l’assessorament sobre diversos aparells i equipaments que faciliten la vida diària a casa, com per exemple elevadors mecànics per salvar les escales o mobiliari adaptat. També ha iniciat un servei per a adaptar funcionalment el domicili i cobrir les necessitats de la vida diària, ja sigui de forma temporal o permanent. El Consorci s’encarrega de proposar les millors solucions per adaptar banys i cuines per a persones amb problemes de mobilitat, per adequar amb rampes els accessos a l’habitatge, o per ampliar les entrades i facilitar la mobilitat de persones que van en cadira de rodes, entre altres. Un altre producte nou és el que facilita a les famílies de les persones que es desorienten un localitzador basat en tecnologia GPS i web que permet saber on es troba en tot moment.

CSSI · Av. Gaudí, 26 · 08700 IGUALADA · Tel. 93 8045515 · Fax 93 8076560 · cssi@cssi.cat

Traductor