Notícies

L’Ajuntament d’Igualada mostra la seva aposta per l’habitatge social a l’exposició itinerant ‘Habitatge.cat’

15 juny 2010

La societat municipal PIMHA i el Consorci Sociosanitari d’Igualada treballen per facilitar l’accés a l’habitatge a tots aquells col·lectius que tenen més dificultats per trobar un pis en el mercat lliure, cobrint totes les franges d’edat: des de joves fins a gent gran. PIMHA ha construït 35 pisos de lloguer per a joves i en té 56 més en projecte; el CSSI n’ha fet 66 per a la gent gran i ja treballa en una altra promoció de 71 habitatges més

L’Ajuntament d’Igualada dona a conèixer la seva aposta per ajudar a accedir a l’habitatge als col·lectius amb més dificultats en l’exposició itinerant “Habitatge.cat”, que pot visitar-se a la plaça de Cal Font des d’avui, dimarts 15 de juny, i fins al diumenge dia 20. Aquesta aposta de l’Ajuntament per l’habitatge social i protegit es materialitza principalment mitjançant dos instruments. D’una banda, la societat Promotora Igualadina Municipal d’Habitatges SL (PIMHA). D’altra banda, el Consorci Sociosanitari d’Igualada (CSSI). Per mitjà d’aquests dos organismes es dóna resposta a un ampli ventall de col·lectius que topen amb grans barreres a l’hora de trobar un pis en el mercat lliure: els joves, la gent gran i les persones amb dificultats socials o de renda.

A l’exposició “Habitatge.cat” els visitants poden trobar àmplia informació sobre els programes d’ajudes i les promocions de pisos que duu a terme PIMHA. En l’actualitat PIMHA ha construït i destinat a lloguer per a joves, a un preu assequible, 35 habitatges en tres promocions diferents. La promotora municipal, mitjançant l’Oficina d’Habitatge d’Igualada, gestiona també la Borsa de Lloguer Social amb habitatges a un preu fins a un 30% inferior al de mercat. Altres beneficis per als usuaris de la borsa són no haver de pagar les despeses comunitàries i tributs, i el fet de disposar d’un servei d’assessorament i gestió durant tot l’arrendament.

Per la seva banda, el CSSI mostra a l’exposició “Habitatge.cat” la promoció de 66 pisos de lloguer amb serveis per a la gent gran Residencial Viu B, que han registrat plena ocupació des que van obrir portes el juliol de 2008. Aquests pisos volen garantir que la gent gran pugui continuar a casa amb la màxima autonomia possible, a la vegada que es beneficia de la tutela de professionals sociosanitaris i de serveis comuns com ara un punt d’infermeria, servei de neteja, bugaderia, restaurant, gimnàs, biblioteca o sala polivalent, entre altres.

La societat municipal PIMHA i el CSSI tenen en marxa diversos projectes per ampliar el parc municipal d’habitatge social, els qual donaran a conèixer en l’exposició. Entre aquests projectes destaquen una nova promoció de 71 pisos de lloguer amb serveis per a la gent gran, i tres promocions de pisos de protecció oficial amb un total de 56 habitatges.

Organitzada pel departament de Medi Ambient i Habitatge de la Generalitat, amb la col·laboració de l’Ajuntament d’Igualada i PIMHA, l’exposició “Habitatge.cat” explica de forma gràfica les diverses actuacions que realitzen el Govern català i el Consistori per facilitar l’accés a l’habitatge. La mostra l’acull una casa mòbil que ja ha recorregut diverses localitats catalanes.

CSSI · Av. Gaudí, 26 · 08700 IGUALADA · Tel. 93 8045515 · Fax 93 8076560 · cssi@cssi.cat

Traductor