Notícies

El Consorci Sociosanitari d’Igualada imparteix dos cursos per a persones en atur que busquen feina en sectors emergents

21 juny 2010

Es tracta d’un curs d’auxiliar de serveis per a gent gran i un altre d’atenció especialitzada a malalts d’Alzheimer. El fet que les sessions vagin a càrrec de professionals que estan en actiu aporta un plus de qualitat a la formació. Els alumnes podran fer les pràctiques en els equipaments del Consorci i sota la tutela dels seu equip humà

Professionals del Consorci Sociosanitari d’Igualada estan impartint dos cursos de formació ocupacional per a persones en situació d’atur que volen formar-se per trobar un lloc de treball en sectors emergents. Concretament imparteixen un curs d’auxiliar de serveis per a gent gran i un altre d’atenció especialitzada a malalts d’Alzheimer. A més de les sessions teòriques, els alumnes participants podran fer les pràctiques dels cursos en les instal·lacions del CSSI i sota la tutela del seu personal. El fet que els cursos vagin a càrrec de treballadors en actiu del CSSI que diàriament estan en contacte amb els usuaris i usuàries aporta un plus de qualitat a la formació, ja que els alumnes reben coneixements pràctics i actualitzats.

El curs d’auxiliar de serveis per a gent gran l’organitza l’Ajuntament d’Igualada en el marc del projecte Anoia Activa, impulsat conjuntament amb el Consell Comarcal, i està subvencionat pel Servei d’Ocupació de Catalunya i cofinançat pel Fons Social Europeu. L’imparteixen 7 professionals del Consorci: un metge geriatre, una psicòloga, una treballadora social, una nutricionista, dues infermeres i una terapeuta ocupacional. En les sessions la quinzena d’alumnes participants aborden temes com ara els recursos socials per a la gent gran, la comunicació i l’atenció a la persona, les tasques bàsiques en geriatria, les cures terapèutiques d’infermeria o l’atenció especialitzada a gent gran, entre altres. Aquest curs, que es fa a les instal•lacions Ig-Nova de l’Ajuntament d’Igualada, va començar a l’abril i acabarà el 30 de juliol. En total consta de 150 hores teòriques i 81 de pràctiques, que es faran a la Residència i Centre de Dia Pare Vilaseca d’Igualada i al Centre de Dia Casa Joan Gimferrer de Calaf.

D’altra banda, el Curs d’atenció especialitzada a malalts d’Alzheimer compta amb les intervencions de sis integrants de l’equip humà del CSSI: una educadora social, una treballadora social, una psicòloga, una infermera, una terapeuta ocupacional i una nutricionista. També l’organitza l’Ajuntament igualadí i està subvencionat pel Departament de Treball de la Generalitat. El curs, que va començar el 2 de juny i s’allargarà fins al 30 de setembre, es duu a terme a l’Espai Cívic Centre amb la participació de 15 alumnes. Consta de 250 hores lectives, en què es tracten qüestions com la malaltia d’Alzheimer i altres demències, els tractaments, l’assistència especialitzada, el suport als familiars i cuidadors o els recursos institucionals existents, entre altres. Els alumnes també podran fer les pràctiques en els centres del Consorci Sociosanitari d’Igualada.

CSSI · Av. Gaudí, 26 · 08700 IGUALADA · Tel. 93 8045515 · Fax 93 8076560 · cssi@cssi.cat

Traductor