Notícies

El Consorci Sociosanitari d’Igualada obté un crèdit de 6,2 milions d’euros de l’Institut Català de Finances per construir els 71 nous pisos amb serveis per a la gent gran

15 juliol 2010

El Consorci Sociosanitari d’Igualada ha aconseguit un crèdit de 6.200.000 euros de l’Institut Català de Finances de la Generalitat per a construir el complex Residencial Viu B2, la promoció de 71 pisos de lloguer amb serveis per a la gent gran que el CSSI està edificant a l’avinguda Gaudí d’Igualada.

Aquesta és la segona promoció d’habitatges tutelats que impulsa el Consorci a la capital de l’Anoia després de l’èxit de la primera experiència, Residencial Viu B, que va comptar també amb el finançament d’aquesta institució de crèdit públic. El Residencial Viu B va obrir portes el juliol de 2008 i des d’aleshores els 66 pisos tutelats de l’edifici han registrat una ocupació del 100%.

El nou complex Residencial Viu B2 permetrà donar resposta a les sol•licituds que des d’aleshores ha rebut el Consorci i satisfer una demanda creixent: la de la gent gran que vol restar a casa i mantenir l’autonomia el màxim temps possible, a la vegada que es beneficia de la tutela de professionals sociosanitaris i de diversos serveis comuns.

Residencial Viu B2 serà un edifici de set plantes i 7.500 metres quadrats, ubicat en uns terrenys cedits per l’Ajuntament. Disposarà de 71 habitatges de 50 metres quadrats cadascun, moblats, equipats i totalment adaptats. Els llogaters i llogateres també tindran 30 places d’aparcament i 44 trasters. A la part baixa de l’edifici, el nou complex residencial disposarà de serveis comuns com ara un punt d’atenció les 24 hores del dia, sistema d’avisos d’emergència centralitzat, punt d’infermeria, bugaderia, gimnàs, sala de rehabilitació, zona de piscina d’hidromassatge, sala d’estar, cafeteria i restaurant i biblioteca. A més, els llogaters i llogateres gaudiran de grans espais enjardinats, així com de diversos horts urbans terapèutics, una de les novetats respecte a la primera promoció. L’edifici destacarà per la seva modernitat i funcionalitat, així com per la integració en l’entorn. A més, estarà dotat de sistemes d’eficiència energètica. D’aquesta manera, tindrà plaques solars fotovoltaiques a la coberta i a la façana per a generar electricitat i també d’equips de microgeneració, que produeixen electricitat per a escalfar l’aigua sanitària mitjançant la combustió de gas. Les obres d’aquesta segona promoció, a càrrec de Vías y Construcciones SA, van començar al juny i la previsió és que els usuaris i usuàries puguin entrar-hi a viure l’octubre del 2011.

CSSI · Av. Gaudí, 26 · 08700 IGUALADA · Tel. 93 8045515 · Fax 93 8076560 · cssi@cssi.cat

Traductor