Notícies

El CSSI participa en la Gran Plantada com a acció reivindicativa de la inclusió i la diversitat

14 febrer 2017

La Xarxa per la Inclusió d’Igualada, formada per diferents entitats i serveis, proposa per als dissabtes 4 i 11 de març la Gran Plantada. Es tracta d’una iniciativa enfocada a plantar cara a elements com el racisme, la intolerància, la supèrbia i l’egoïsme i a estimular valors positius com la inclusió, la solidaritat, l’intercanvi, la cultura i l’aprenentatge. L’impulsen l’Oficina Tècnica d’Inclusió i Cohesió de l’Ajuntament i nombroses entitats i associacions locals, com l’Associació Gitana de l’Anoia, el Centre Islàmic d’Igualada, el Club Social Aidar, la Fundació Sociocultural Atlas, Dones amb Empenta, el Grup d’Acollida Océano, Coopera’t, el Consorci Sociosanitari d’Igualada (CSSI), l’Associació per a la Rehabilitació del Malalt Mental de l’Anoia, El Centre d’Atenció i Seguiment a les Addiccions, el Consorci Sanitari de l’Anoia, la Fundació Sanitària Sant Josep, el Casal del Passeig i el Casal del Barri Montserrat.

En paraules de la tinent d’alcalde d’Acció Social i Igualtat de l’Ajuntament, Carme Riera, “volem plantar cara a la intolerància, en molts casos fruit de la desconfiança d’algunes persones cap a tot allò que no coneixen, hem enfocat aquesta acció com una gran plantada de llavors, unes llavors que aquest any sembrarem i que, amb el pas del temps, faran créixer uns arbres que representaran uns valors molt positius per a la nostra societat”.

Són dues jornades obertes a la ciutadania que s’engegaran el 4 de març, a les 4, amb una cercavila des de la Plaça de l’Ajuntament fins la Plaça Cal Font, sota el lema ‘Dona’m la mà, plantem una llavor’. Allà, els participants podran elaborar boles de fang amb llavors, les boles nendo dango, com les plantades a Òdena fa un any al lloc de l’incendi. Una setmana més tard, s’enterraran per tal que germinin, el dissabte, 11 de març, a les 11, a l’inici del camí de Can Masarnau, a Les Comes.

En aquesta segona jornada, amb l’acompanyament d’actuacions musicals i esmorzar per als assistents, es llançaran les boles nendo dango al terreny escollit per fer la plantada, en una matinal que també vol ser oberta a tothom i el més participada possible. L’organització agraeix també la col·laboració de les nombroses persones i voluntaris, associacions i equipament culturals, serveis municipals, establiments i comerços que ja s’han sumat a aquesta iniciativa.

Podeu veure les fotos dels dies 4 i 11 de març en aquest àlbum de Flickr.

CSSI · Av. Gaudí, 26 · 08700 IGUALADA · Tel. 93 8045515 · Fax 93 8076560 · cssi@cssi.cat

Traductor