Notícies

El cuiner David Andrés, convidat de l’Hospital de dia Sant Jordi

27 febrer 2024

La persona convidada del mes de febrer a l’Hospital de dia Sant Jordi d’Igualada ha estat David Andrés, un cuiner al que li agrada tocar de peus a terra, mentre somnia.

El David ens va confessar que la seva afició per la cuina va néixer tard, als 21 anys, en un moment de la vida en que el seu centre d’interès era l’hoquei mentre es preparava per ser arquitecte. El món gastronòmic havia estat present a la seva vida de la mà del seu pare, al qual li agradava la restauració, i sovint anaven a diferents indrets a dinar, després d’haver seleccionat el restaurant i estudiat quin tipus de producte utilitzaven.

David Andrés troba en la cuina varis elements comuns amb l’esport i l’arquitectura. D’una banda, li permet crear desencadenant idees, elaborant i construint el seu producte propi i alhora liderant equips per a tenir els millors resultats davant situacions que a vegades poden ser molt estressants.

És amant d’allò senzill i familiar, tot i que ha tingut diversos premis i reconeixements dins del món de la cuina a nivell mundial. Actualment treballa al restaurant Via Veneto de Barcelona, que compta amb una estrella Michelin, i no es cansa d’aprendre.

Mot orgullós del Somiatruites, restaurant i hotel situat al barri del Rec d’Igualada, del que n’és cofundador amb el seu germà. Per ell no és nomes una aposta gastronòmica sinó que també és un projecte arquitectònic amb l’objectiu de donar o retornar valor a la ciutat on va néixer. En aquests moments la cuina del Somiatruites està coliderada per la xef Zhou Mengxin, la seva parella. Al Somiatruites, a més de delitar-se amb la qualitat de la seva cuina, es pot gaudir d’un ambient familiar. Segons Mengxin “un premi no és una responsabilitat major que la de donar de menjar cada dia a moltes persones”

Pels seus fills vol el mateix llegat que li va oferir el seu pare: “ser feliç fent el que t’agrada”.

Gràcies, David, per regalar-nos una porció del teu temps, la millor recepta per encarar la vida, i temps per poder degustar-la.

CSSI · Av. Gaudí, 26 · 08700 IGUALADA · Tel. 93 8045515 · Fax 93 8076560 · cssi@cssi.cat

Traductor