Notícies

Els forners Jaume i Vicenç, convidats de l’Hospital de dia Sant Jordi

27 març 2024

El divendres 22 de març l’Hospital de dia Sant Jordi va rebre la visita de dos homes que estan diàriament en boca de molts igualadins: “Anem a berenar al Jaume i Vicenç? He encarregat la coca al Jaume i Vicenç. Vinc de recollir l’encàrrec del Jaume i Vicenç.”

En Jaume i en Vicenç son fundadors del “Forn de pa i pastes Jaume i Vicenç, forners des de 1987”. Fa trenta-set anys que en Jaume i en Vicenç, fills de Sant Vicenç dels Horts, van venir a Igualada a treballar ben jovenets, doncs per coses de la vida en aquell moment es traspassava el Forn de Cal Fainé i ells se’l van quedar. I amb el seu esforç i dedicació l’han fet créixer durant tots aquests anys.

Avui en dia compten amb vuit botigues repartides per Igualada i una a Santa Margarida de Montbui, i també reparteixen a restaurants, supermercats i altres establiments. Els dos germans expliquen que els inicis no van ser fàcils i no ho podrien haver aconseguit sense el suport de la família, amb les seves dones, Mari i Pili, i el pare, en Vicenç. Van ser un gran suport sense el qual no ho haurien aconseguit.

A la pregunta “Heu guanyat algun premi?” els forners van respondre que s’han dedicat a treballar molt i no han tingut temps per presentar-se a concursos., doncs per a ells el premi són els clients, la gent satisfeta i que gaudeix amb les seves creacions. De fet, el que més els agrada d’aquesta feina és la creativitat.

Durant la seva visita, des del primer minut es van posar a tothom a la butxaca amb la seva proximitat i a més ens van delectar amb un dolç típic d’aquestes dates, els bunyols! Ens varen explicar el secret de la recepta que fan servir per preparar-los, que es tracta de la de l’Empordà. Per a qui els vulgui tastar, podeu trobar aquest dolç durant la Quaresma tots els dimecres i divendres a qualsevol de les seves botigues. Segons explica el Jaume, arriben a fer entre 3.000 i 4.000 bunyols. I si voleu saber més sobre com preparar aquest preuades postres i conèixer una mica més la seva història. ho podeu veure al programa “Ahora o nunca” de TVE amb l’Ona Carbonell que s’emetrà el dijous 28 de març al migdia.

Vam tenir el gust de conèixer a dos germans propers, humils i treballadors, que amb els anys han guanyat el millor dels premis, el reconeixement i afecte de la seva gent, els seus clients!

Gràcies, Jaume i Vicenç per la vostra predisposició i generositat. Que per molts anys la empresa que fa anys amb tanta estima vàreu fundar, segueixi endolcint la vida i omplint l’estómac de moltes persones!

CSSI · Av. Gaudí, 26 · 08700 IGUALADA · Tel. 93 8045515 · Fax 93 8076560 · cssi@cssi.cat

Traductor