Notícies

El proper 22 de setembre, la novena Alzheimer Race a Igualada

2 juliol 2024

Oberta a tothom, per córrer o caminar i solidaritzar-se amb la causa.

El diumenge 22 de setembre de 2024 es celebrarà a Igualada la novena edició de l’Alzheimer Race, la cursa i caminada solidària organitzada conjuntament per l’Hospital de Dia Sant Jordi del Consorci Sociosanitari d’Igualada (CSSI) i l’Associació de Familiars d’Alzheimer i altres Demències de l’Anoia (AFADA) amb la col·laboració de l’Ajuntament d’Igualada. Les inscripcions es poden fer a partir d’avui, 2 de juliol, a les pàgines www.cssi.cat/alzheimerrace www.afada.cat i www.facebook.com/alzheimerrace

La vuitena Alzheimer Race s’ha presentat avui, dimarts 2 de juliol, amb la presència de l’alcalde de la ciutat, Marc Castells, la primera tinent d’alcalde, Carme Riera, el gerent del CSSI, Jordi Ferrer, la Directora Tècnica del CSSI, Montse Clemente, la responsable de l’Hospital de dia Sant Jordi, Menchu Vélez, la integradora social del CSSI, Maria Àngels Toribio, l’auxiliar de l’Hospital de dia Sant Jordi, Dolors Revelles, varis representants d’AFADA i altres membres de l’organització.

Els fons recaptats per les inscripcions i patrocinadors es destinaran a l’AFADA. L’altre objectiu de l’esdeveniment és sensibilitzar i informar la població pel que fa a aquesta malaltia degenerativa de les cèl·lules cerebrals, que a Catalunya afecta més de 112.000 persones.

Aquest any 2024 l’Alzheimer Race tindrà un format i recorregut semblant al de les primeres edicions, amb la sortida i arribada de corredors/es i caminants a la Plaça de la Masuca, davant de l’Hospital de Dia Sant Jordi. El recorregut passarà pel carrer Santa Joaquima de Vedruna, el Passeig Verdaguer, continuant per l’Avinguda Gaudí i la part inicial del Parc Fluvial del riu Anoia. La part final del recorregut de caminants i corredors passarà pel nou pont de la carretera que connecta Igualada amb la Ronda Sud. El recorregut, d’uns 5 km, finalitzarà a la plaça de la Masuca.

Les inscripcions s’han obert avui, 2 de juliol, i tenen un preu base de 12 € per les persones corredores, les quals han de tenir un mínim de 12 anys, i també de 12 € pels caminants majors de 12 anys. Són gratuïtes pels caminants d’entre 0 i 11 anys que no vulguin samarreta, i tenen un preu de 8 € pels caminants d’entre 6 i 11 anys que vulguin una samarreta tècnica Tuga amb el logo de la cursa. Tots els inscrits rebran un lot d’obsequis, i totes les persones majors de 12 anys rebran la samarreta tècnica, així com també les d’entre 6 i 11 anys que ho hagin seleccionat. S’assegura la talla triada de la samarreta a les inscripcions que es facin abans del 27 d’agost.

Aquelles persones que no disposin de connexió a Internet podran fer les inscripcions presencialment a l’Hospital de Dia Sant Jordi de dilluns a divendres del mes de juliol de 9 a 13 hores.

El lliurament de les bosses, samarretes i dorsals dels corredors i caminants es farà els dies 18 i 19 de setembre a l’Hospital de dia Sant Jordi, en horari de 3 a 6 de la tarda. Qui no hagi pogut recollir-ho abans de la cursa, ho podrà recollir tot el matí del dia 22 de setembre a partir de les 8:30 a l’Hospital de Dia Sant Jordi. A les 9 del matí del dia 22 hi haurà un escalfament coreografiat. Hi haurà servei de guarda-roba i es lliurarà avituallament a l’arribada. La sortida de la cursa serà a les 9:30 del matí i la de la caminada uns minuts més tard. De 10:30 a 11:00 està previst fer l’entrega de premis a les persones millors classificades de cada categoria. També es faran sortejos de regals.

La cursa està oberta a la participació d’entitats i empreses col·laboradores que realitzin aportacions econòmiques i/o donacions materials, i que poden fer-ho trucant al 93 8068188.

21 de setembre, Dia Mundial de l’Alzheimer
L’activitat forma part de la commemoració del Dia Mundial de l’Alzheimer, que es celebra el 21 de setembre, i que a Igualada compta amb activitats organitzades per l’Hospital de Dia Sant Jordi del CSSI, l’AFADA i altres entitats, que reuneixen esforços per tal de sensibilitzar a la ciutadania sobre aquesta malaltia.

L’AFADA (www.afada.cat) és una associació sense ànim de lucre creada a l’any 2016 amb la finalitat de donar suport, assessorar i informar a les persones diagnosticades amb Alheimer i altres demències i/o als seus familiars. És successora de la delegació Anoia de l’Associació de Familiars d’Alzheimer de Barcelona (AFAB) que va néixer l’any 2000 recollint la necessitats dels familiars de malalts d’Alzheimer, en aquells moments amb manca de recursos socials i informació relacionada amb la pròpia malaltia. La desconeixença d’aquesta es feia palesa en les famílies i calia un paraigua que donés cobertura no només a les necessitats del malalts sinó també als cuidadors i famílies.

L’Hospital de Dia Sant Jordi va obrir les portes el desembre de 2005. Dona servei assistencial a persones amb deteriorament i trastorns cognitius i demències com l’Alzheimer, i a les seves famílies. Ofereix atenció mèdica, psicològica i social que ajuda a recuperar i millorar l’autonomia de les persones ateses i permet fer un seguiment individualitzat i una avaluació periòdica de cada pacient. És un centre gestionat pel CSSI en un edifici de la Fundació Catalunya – La Pedrera.

CSSI · Av. Gaudí, 26 · 08700 IGUALADA · Tel. 93 8045515 · Fax 93 8076560 · cssi@cssi.cat

Traductor