Notícies

El proper 25 de setembre, la setena Alzheimer Race a Igualada

5 juliol 2022

Recupera el format presencial i està oberta a corredors i caminants que es vulguin solidaritzar amb la causa.

El diumenge 25 de setembre de 2022 es celebrarà a Igualada la setena edició de l’Alzheimer Race, la cursa i caminada solidària organitzada conjuntament per l’Hospital de Dia Sant Jordi del Consorci Sociosanitari d’Igualada (CSSI) i l’Associació de Familiars d’Alzheimer i altres Demències de l’Anoia (AFADA) amb la col·laboració de l’Ajuntament d’Igualada. Les inscripcions es podran fer a partir del dilluns 11 de juliol a les pàgines www.cssi.cat/alzheimerrace, www.afada.cat i www.facebook.com/alzheimerrace.

La setena Alzheimer Race es va presentar el dilluns 4 de juliol, amb la presència de l’alcalde de la ciutat, Marc Castells, la tercera tinent d’alcalde, Carlota Carner, la presidenta de l’AFADA, Nuria Solà, la presidenta d’honor d’AFADA, Joana Varea, el gerent del CSSI, Jordi Ferrer, la Directora Tècnica del CSSI, Montse Clemente, la responsable de l’Hospital de dia Sant Jordi, Menchu Vélez, i altres membres de l’organització.

Els fons recaptats per les inscripcions i patrocinadors es destinaran a l’AFADA. L’altre objectiu de l’esdeveniment és sensibilitzar i informar la població pel que fa a aquesta malaltia degenerativa de les cèl·lules cerebrals, que a Catalunya afecta més de 112.000 persones.

Aquest any 2022 l’Alzheimer Race recupera el format presencial, després del format modificat que es va dur a terme l’any 2021 en que els participants van caminar o córrer allà on van voler i van comptabilitzar les passes fetes amb un rellotge proporcionat per l’organització, i després de l’any 2020 en que no es va poder fer la cursa degut al COVID.

La cursa i caminada mantindrà la sortida i arribada a la Plaça de la Masuca, davant de l’Hospital de Dia Sant Jordi, i passarà pel carrer Santa Joaquima de Vedruna, el Passeig Verdaguer, on hi haurà la fira FirAnoia instal·lada aquell dia, continuant per l’Avinguda Gaudí i la part inicial del Parc Fluvial del riu Anoia. La part final del recorregut es modificarà degut a les obres que actualment s’estan fent per connectar Igualada amb la Ronda Sud. Aquest any els participants passaran per Cal Maco, on aquell cap de setmana es celebrarà la inauguració del nou alberg i oficina comarcal de turisme, i el recorregut finalitzarà a la plaça de la Masuca. Seran uns 4 o 5 km pels caminants i uns 6 o 7 km pels corredors.

Les inscripcions, que s’obren el 11 de juliol, tenen un preu base de 12 € pels corredors, que han de tenir un mínim de 12 anys, de 10 € pels caminants majors de 12 anys, i seran gratuïtes pels caminants d’entre 0 i 11 anys. Tots els inscrits rebran un lot d’obsequis i tots els corredors i caminants majors de 12 anys rebran una samarreta tècnica Tuga amb el logo de la cursa. Un dels obsequis d’aquest any serà donat pel nou Alberg de Cal Maco. Aquelles persones que no disposin de connexió a Internet podran fer les inscripcions presencialment a l’Hospital de Dia Sant Jordi el dia 21 de juliol de 9 a 13 hores.

El lliurament de dorsals es farà el matí del dia 25 de setembre a partir de les 8:30 a l’Hospital de Dia Sant Jordi. A les 9:00 hi haurà un escalfament coreografiat. Hi haurà servei de guarda-roba i es lliurarà avituallament a l’arribada. La sortida dels corredors serà a les 9:30 del matí i la dels caminants uns minuts més tard. De 10:30 a 11:30 hi haurà una actuació musical, i de 11:30 a 12:00 està previst fer l’entrega de premis als millors classificats, amb la presència de l’alcalde, Marc Castells. També es faran sortejos de regals i hi haurà activitats per als participants.

La cursa està oberta a la participació d’entitats i empreses col·laboradores que realitzin aportacions econòmiques i/o donacions materials, i que poden fer-ho trucant al 93 8068188.

21 de setembre, Dia Mundial de l’Alzheimer

L’activitat forma part de la commemoració del Dia Mundial de l’Alzheimer, que es celebra el 21 de setembre, i que a Igualada compta amb activitats organitzades per l’Hospital de Dia Sant Jordi del CSSI, l’AFADA i altres entitats, que reuneixen esforços per tal de sensibilitzar a la ciutadania sobre aquesta malaltia.

L’AFADA (www.afada.cat) és una associació sense ànim de lucre creada a l’any 2016 amb la finalitat de donar suport, assessorar i informar a les persones diagnosticades amb Alheimer i altres demències i/o als seus familiars. És successora de la delegació Anoia de l’Associació de Familiars d’Alzheimer de Barcelona (AFAB) que va néixer l’any 2000 recollint la necessitats dels familiars de malalts d’Alzheimer, en aquells moments amb manca de recursos socials i informació relacionada amb la pròpia malaltia. La desconeixença d’aquesta es feia palesa en les famílies i calia un paraigua que donés cobertura no només a les necessitats del malalts sinó també als cuidadors i famílies.

L’Hospital de Dia Sant Jordi va obrir les portes el desembre de 2005. Dóna servei assistencial a persones amb deteriorament i trastorns cognitius i demències com l’Alzheimer, i a les seves famílies. Ofereix atenció mèdica, psicològica i social que ajuda a recuperar i millorar l’autonomia de les persones ateses i permet fer un seguiment individualitzat i una avaluació periòdica de cada pacient. És un centre gestionat pel CSSI en un edifici de la Fundació Catalunya – La Pedrera.

CSSI · Av. Gaudí, 26 · 08700 IGUALADA · Tel. 93 8045515 · Fax 93 8076560 · cssi@cssi.cat

Traductor