Notícies

Els avis del CSSI visiten l’exposició “Cal Font, una mirada als 120 anys d’una fàbrica de teixits”

19 setembre 2014

Avis del CSSI a l'Exposició de la Fàbrica de  Cal FontEl dijous 18 i el divendres 19 de setembre de 2014 els avis de la Residència Pare Vilaseca i del CD Arian, acompanyats de treballadors del CSSI i familiars, varem visitar l’exposició “CAL FONT, UNA MIRADA ALS 120 ANYS D’UNA FÀBRICA DE TEIXITS” que s’exposa actualment a la Biblioteca central d’Igualada.

Primer de tot el nostre agraïment a tots els treballadors/es de la biblioteca que des del primer moment ens van facilitar la visita adequant la sala per a la comoditat dels nostres avis.

També donar especialment les gràcies a la Marta Vives, directora de l’Arxiu Comarcal, que de manera voluntària va venir a explicar-nos l’exposició fent-la molt amena i enriquidora, explicant la història de la fàbrica de cal Font i a la vegada la història de la ciutat, degut a la importància que tenia l’empresa en els esdeveniments d’Igualada. Per últim també ens va explicar que Cal Font, on actualment està ubicada la biblioteca central, s’ha convertit en espai de cultura i lleure, símbol de la ciutat.

L’exposició està molt ben documentada amb fotografies, manuscrits originals tant de la correspondència diària entre la fàbrica i els propietaris que vivien a la ciutat de Barcelona, com dels llibres de comptabilitat de l’època. També s’exposa un gran mostrari dels teixits que s’elaboraven en aquella època.

Els avis van fer un gran exercici de reminiscència i memòria, doncs alguns hi havien treballat i d’altres tenien algun familiar o conegut que també ho havia fet. Van poder aportar les seves vivències i anècdotes que la Montse Lobato, directora de la biblioteca, va recollir per un projecte de memòria que s’està realitzant a la mateixa biblioteca. Vam posar punt i final a aquesta sortida amb un magnífic vermut a una de les terrasses de la plaça de cal Font.

CSSI · Av. Gaudí, 26 · 08700 IGUALADA · Tel. 93 8045515 · Fax 93 8076560 · cssi@cssi.cat

Traductor