Notícies

Dia Mundial de l’Alzheimer al centre de dia Mar i Cel

21 setembre 2014

Des del Centre de dia Mar i Cel de Piera volem commemorar el dia 21 de setembre com a dia mundial de l’Alzheimer. El nostre propòsit és sensibilitzar a la societat i donar a conèixer la malaltia.

L’Alzheimer és la enfermetat neurodegenerativa amb més incidència dins de les demències i afecta cada vegada a més població degut a l’augment de l’esperança de vida. Consisteix en un deteriorament progressiu i irreversible de les facultats cognitives del pacient, amb una conseqüent disminució de l’autonomia d’aquest, i provoca canvis emocionals i de la conducta. És un problema de gran magnitud a nivell sòcio-sanitari i que repercuteix no només al malalt, sinó també a la seva família, en especial al cuidador principal.

Considerem que és primordial treballar des de la prevenció. Quan s’arriba a certa edat és molt important continuar mantenint actiu el cervell. Aquest ha d’estar estimulat constantment, amb tasques tan senzilles com llegir, fer exercicis de memòria… Mantenir una dieta sana, fer exercici regularment o disposar d’una una bona xarxa de relacions socials són també alguns dels aspectes que ens poden ajudar a prevenir la malaltia.

Des del centre de dia treballem des de la prevenció i manteniment de les capacitats mentals de cada usuari intentant enlentir en lo possible el procés patològic de la enfermetat.

Treballa la ment i no jubilis el teu cervell!

CSSI · Av. Gaudí, 26 · 08700 IGUALADA · Tel. 93 8045515 · Fax 93 8076560 · cssi@cssi.cat

Traductor