Notícies

Els avis i àvies de Calaf estrenen el centre de dia, a l’antiga casa dels Gimferrer

13 setembre 2006

El Centre de Dia Casa Joan Gimferrer de Calaf, el primer d’aquestes característiques que es construeix al poble, ja està en funcionament. Malgrat que l’equipament es va inaugurar el mes de maig passat en el decurs d’un acte multitudinari, no ha estat fins aquest mes de setembre que ha començat a acollir els primers usuaris.

El centre de dia té capacitat per a trenta places i vol servir per donar acolliment diürn a les persones grans de Calaf que tenen certa dependència o manca d’autonomia. Per l’equip de govern, la posada en marxa d’aquest centre era una prioritat. Precisament, l’ajuntament calafí ha estat el promotor d’aquest espai, juntament amb el Consorci Sociosanitari d’Igualada (CSSI).

El centre de dia ocupa l’antiga casa de l’empresari tèxtil Joan Gimferrer. Així, després de les reformes, la casa pot oferir tots els serveis d’un centre de dia, com acolliment i convivència, manutenció, higiene personal i fisioteràpia. També s’hi organitzen diversos tallers especialment adaptats als usuaris, com l’estimulació cognitiva i la psicomotricitat. El centre ofereix tres modalitats horàries per adaptar-se a les necessitats dels usuaris i les seves famílies. Així, hi ha un torn de matí, de 9 a 1; un de tarda, d’1 a 5, i la jornada sencera, de 9 del matí a 5 de la tarda. A més a més, el centre de dia ofereix el servei de dinar per a usuaris que només vulguin anar a l’espai per a aquest àpat.

Segons informa l’Ajuntament de Calaf, s’està tramitant la conversió de la Casa Joan Gimferrer en centre col·laborador amb la Generalitat, per tal que els usuaris puguin sol·licitar les corresponents ajudes del Govern en matèria de serveis socials. De moment, totes les persones interessades a ser usuàries de l’equipament han d’adreçar-se al seu metge de capçalera per tal que aquest realitzi el corresponent informe mèdic. Les portes del Centre de Dia Casa Joan Gimferrer de Calaf estan obertes per tal que els futurs usuaris puguin conèixer tots els racons d’aquest equipament social que donarà servei a molts usuaris i usuàries del municipi.

Publicat a Regió7

CSSI · Av. Gaudí, 26 · 08700 IGUALADA · Tel. 93 8045515 · Fax 93 8076560 · cssi@cssi.cat

Traductor