Notícies

L’Hospital Sant Jordi convida els ciutadans a una jornada de tallers de la memòria

15 setembre 2006

Coincidint amb el Dia Mundial de l’Alzheimer, l’Hospital de Dia Sant Jordi d’Igualada  organitzarà el 21 de setembre una jornada d’activitats oberta a la participació de tota la  ciutadania. Entre les 7 de la tarda i les 9 del vespre totes aquelles persones que ho desitgin podran visitar les instal·lacions i participar en tallers d’estimulació cognitiva i  psicomotricitat.

L’objectiu de la iniciativa és donar a conèixer a la població el funcionament del centre, que presta una atenció integral a persones amb demència i també als seus familiars i  cuidadors. Durant la jornada, els participants podran realitzar tallers que habitualment  duen a terme els usuaris del centre i coneixeran, així, diverses tècniques per a exercitar la memòria. La iniciativa, batejada amb l’eslògan «Recorda’t de la memòria», també pretén conscienciar la ciutadania de la importància d’exercitar la ment. «És habitual que la gent es controli el pes o el sucre, per exemple, però sovint no es recorda de la memòria, i és molt important exercitar-la», explica Núria Solà,responsable de l’Hospital de Dia Sant Jordi.

Promogut per la Fundació Viure i Conviure de l’Obra Social de Caixa Catalunya, i gestionat pel Consorci Sociosanitari d’Igualada, l’Hospital de Dia Sant Jordi per a Malalts  d’Alzheimer i altres demències va iniciar l’activitat el desembre.

Amb una capacitat de 40 places de titularitat pública, i un total de 80 usuaris dividits en  dos torns, el centre presta una assistència terapèutica integral (mèdica, psíquica i social)  als pacients per potenciar la seva autonomia en totes les activitats de la vida diària. El  centre disposa d’un equip de professionals multidisciplinar.

Publicat a Regió7

CSSI · Av. Gaudí, 26 · 08700 IGUALADA · Tel. 93 8045515 · Fax 93 8076560 · cssi@cssi.cat

Traductor