Notícies

Els habitatges amb serveis d’Igualada reben més d’un centenar de sol·licituds

1 abril 2008

Els pisos de lloguer amb serveis per a la gent gran que el Consorci Sociosanitari Sanitari d’Igualada (CSSI) ha promogut a Igualada han rebut més d’un centenar de sol·licituds. Divendres al matí, s’havia fet un primer recompte amb 112 peticions, i ahir, últim dia per inscriure-s’hi, s’esperava rebre’n algunes més. Ara s’entra en una fase d’elaboració d’informes i avaluació dels candidats. Encara no s’ha fixat la data del sorteig dels 66 habitatges adaptats de 50 metres quadrats cadascun i moblats, situats al pati de l’antic hospital i que entraran en funcionament el mes de juny.

La regidora de Salut i Acció Social de l’Ajuntament d’Igualada, Pilar Salat, va mostrar-se ahir satisfeta per «l’excel·lent resposta» que ha tingut aquesta convocatòria pel Residencial Viu B. Salat ja va avançar que de les 112 sol·licituds, ja se n’han detectat 17 que no compleixen els requisits d’empadronament a la ciutat d’Igualada ni d’edat (han de ser persones de 65 anys o més). Per tant, es preveu que, un cop fet el sorteig dels pisos nominals davant de notari, una trentena de sol·licituds quedi en llista d’espera. Una llista «dinàmica», va remarcar Salat, i que s’elaborarà a partir d’un nou sorteig a mitjançant números.

Residencial Viu B és la materialització d’un projecte que té com a objectiu que la gent gran pugui romandre a casa i mantenir l’autonomia el màxim de temps possible. Per un lloguer mensual de 560 euros (aigua,calefacció, electricitat i despeses comunitàries incloses) els futurs inquilins disposaran d’un punt d’atenció les 24 hores del dia, d’un servei de neteja a fons de l’habitatge un cop al mes, cafeteria-menjador, bugaderia,gimnàs, espai d’hidromassatge, biblioteca, sala polivalent i despatx d’infermeria.També hi ha serveis i equipaments opcionals, no inclosos en el lloguer, com ara plaça d’aparcament (60 euros mensuals), un traster (20 euros mensuals), atenció domiciliària, servei de bar i restaurant i neteja diària de l’habitatge.

Publicat a Regió7

CSSI · Av. Gaudí, 26 · 08700 IGUALADA · Tel. 93 8045515 · Fax 93 8076560 · cssi@cssi.cat

Traductor