Notícies

Els pisos socials Viu B! s’estrenen avui amb voluntat de ser una referència

1 agost 2008

Els 66 pisos Viu B! entren avui en funcionament com a experiència pionera en la promoció de lloguers per a la gent gran, i també en les facilitats en la qualitat de vida per a aquest col·lectiu. En la darrera compareixença, dimecres passat, la primera tinent d’alcalde, Montserrat Mateu, parlava d’un «balanç satisfactori d’aquest primer any de govern, sobretot en fites com aquests 66 pisos per a la gent gran. Aquest pas i l’aplicació de la Nova Llei de Dependència són la mostra de la nostra política. Hem gaudit de més recursos per garantir drets a les persones d’aquests col·lectius».

Aquesta iniciativa, fruit de la col·laboració entre l’Ajuntament d’Igualada i el Consorci Hospitalari de Catalunya, s’ha concretat en aquesta primera tanda de pisos, en els quals hi ha totes les comoditats i serveis necessaris que requereix una atenció òptima a aquest col·lectiu. En aquesta primera promoció, 98 persones entraran a ocupar els 66 pisos de lloguer i, al mateix temps, gaudiran de la tutela de professionals de l’àrea sanitària i social, que contribuiran que la seva qualitat de vida no minvi i siguin atesos en tots els aspectes.

Els 66 pisos s’han construït al carrer Santa Joaquima de Vedruna 23, just darrere l’antic hospital de la capital anoienca. Ara mateix, el Consorci Sociosanitari d’Igualada -format pels dos ens que van endegar la iniciativa dels pisos-, ja treballa en la construcció d’una segona promoció de pisos, en aquesta ocasió 71. Els nous habitatges disposaran també de totes les facilitats i serveis. La segona promoció, en tot cas, s’ubicarà a l’avinguda Gaudí, a la vora de la residència i centre de dia Pare Vilaseca.

Els pisos Viu B! ja construïts i els que estan projectats ofereixen als usuaris suport personal en l’atenció directa, amb una consergeria oberta les 24 hores i un servei de neteja a fons de l’habitatge amb periodicitat mensual. També garanteix un sistema d’avís d’emergència a la consergeria. Els llogaters disposen també d’espais d’ús comú, alguns amb finalitat de qualitat de vida, com una bugaderia, però també de gimnàs, piscina d’hidromassatge, biblioteca o cafeteria-menjador. Igualment, els usuaris podran gaudir d’una oferta lúdica i de manteniment.

Publicat a Regió7

CSSI · Av. Gaudí, 26 · 08700 IGUALADA · Tel. 93 8045515 · Fax 93 8076560 · cssi@cssi.cat

Traductor