Notícies

L’alcalde de Granollers lloa els equipaments i model sanitaris igualadins en la seva visita

25 juliol 2008

Una representació granollerina va visitar dimecres Igualada per conèixer el model de gestió sanitària de la ciutat.
Jordi Aymamí i Josep Mayoral, alcalde de Granollers, van ressaltar la necessitat de compartir experiències

L’alcalde de Granollers, Josep Mayoral, acompanyat de la regidora de Salut Pública i Serveis Socials del municipi vallesenc, Maria del Mar Sánchez, va visitar dimecres diferents equipaments assistencials amb el principal objectiu d’aprendre i compartir coneixements en l’àmbit de la salut pública i l’aplicació de la nova Llei de dependència. En una intensa jornada, els representants polítics de Granollers van ser guiats per l’alcalde d’Igualada, Jordi Aymamí; la regidora de Salut i Acció Social, Pilar Salat; i el gerent del Consorci Sociosanitari, Carles Gausachs, en una ruta que va passar per l’hospital, la residència Pare Josep Maria Vilaseca i el seu centre de dia, i també els recentment inaugurats pisos amb serveis per a la gent gran del Residencial Viu B.

Al matí, Mayoral va tenir l’oportunitat de signar en el llibre d’honor del consistori igualadí, i durant aquest mateix acte va expressar el seu desig de treure el màxim profit de la jornada: «venim amb una llibreta amb moltes pàgines per prendre apunts i veure quines experiències d’Igualada podem desenvolupar a la nostra ciutat», va indicar l’alcalde vallesà, que també va reconèixer que la capital de l’Anoia «va una mica més endavant en temes sociosanitaris». Mayoral també va explicar que, a l’hora de programar l’actuació sociosanitària del seu municipi, «quan preguntàvem, tothom ens deia que on havíem d’anar a veure coses interessants era a Igualada». Per la seva banda, l’alcalde d’Igualada, Jordi Aymamí, va descriure la trobada com «un espai per compartir experiències» i va destacar que la ciutat anoienca i Granollers estan «unides per un objectiu comú en l’àmbit de la salut, especialment pel que fa a l’aplicació de la Llei de dependència». Per aquest motiu, va afegir, «és important estar junts i treballar per buscar formes de cooperació».

Ja a la tarda, i després de visitar les diferents plantes del Residencial Viu B, els dos alcaldes van oferir una roda de premsa per tal de valorar el rendiment de la visita. En primer lloc, Aymamí es va referir a la rellevància dels espais de trobada per «continuar avançant en el sector de la salut, des de la imaginació, la ciència i l’experiència en gestió». D’altra banda, l’alcalde igualadí va destacar el lideratge de Granollers en molts àmbits, com són la lluita per la defensa del transport públic. Aymamí es va mostrar molt satisfet pel bon funcionament de la jornada, que va qualificar d’«útil», i va remarcar que s’havia fet «una anàlisi i un treball conjunt per poder fer les coses una mica millor». Finalment, el batlle va destacar l’experiència de la ciutat de Granollers pel que fa a l’atenció als malalts d’Alzheimer, treball que realitza des de l’hospital de dia. Per la seva banda, Josep Mayoral va afirmar haver viscut un dia «profitós i amigable», que els va servir per comprovar que «la capacitat d’atenció a les persones d’Igualada és fantàstica».

El Residencial Viu B, a punt per ser ocupat

Aquests dies s’estan realitzant els primers trasllats al Residencial Viu B. Ara per ara, 30 dels habitatges assistits estan a punt per ser ocupats i s’espera que, per a l’1 d’agost vinent, tot el procés de trasllats s’hagi finalitzat. Dimecres, Jordi Aymamí va voler aprofitar la trobada amb els mitjans de comunicació per expressar la seva «absoluta satisfacció» pel bon funcionament del projecte. Segons l’alcalde d’Igualada, s’ha aconseguit gairebé una cobertura total sobre la demanda presentada, inclosa la llista d’espera.

El Consorci Sociosanitari, un model de gestió que ha anat avançant com a referència

Constituït el 7 d’abril de l’any 2003, el Consorci Sociosanitari d’Igualada ha anat ampliant el seu àmbit des d’aleshores per anar configurant una àmplia cobertura de serveis socials i mèdics que beneficïin la població no només d’Igualada, sinó de tota la comarca. Actualment, el CSSI està prenent part en la gestió de diversos equipaments com la residència Pare Vilaseca d’Igualada, l’hospital de dia Sant Jordi, el centre de dia Arian, la residència i centre de dia de Santa Coloma i el centre de dia Calaf. L’ens és integrat pel Consorci Hospitalari de Catalunya i l’Ajuntament d’Igualada, i el presideix l’alcalde igualadí, Jordi Aymamí. Des que va iniciar l’activitat, el model del Consorci Sociosanitari d’Igualada s’ha convertit en referent per a altres poblacions inferiors a 20.000 habitants de l’Anoia i d’altres comarques veïnes. Aquest model integral permet millorar l’eficiència en la prestació dels serveis, facilita la cobertura de la demanda, afavoreix la flexibilitat en la prestació i potencia l’itinerari de serveis d’acord amb les diverses necessitats.

Publicat a Regió7

CSSI · Av. Gaudí, 26 · 08700 IGUALADA · Tel. 93 8045515 · Fax 93 8076560 · cssi@cssi.cat

Traductor