Notícies

Els primers inquilins dels pisos socials del carrer Santa Joaquima Vedruna ja estan instal•lats

8 agost 2008

24 dels 66 pisos que el Consorci Sociosanitari d’Igualada ha posat a disposició de la gent gran de la ciutat ja estan ocupats pels nous veïns. Al llarg d’aquest mes d’agost hi entraran a viure esglaonadament la resta de persones amb dret a un habitatge que disposa de molts serveis per millorar la qualitat de vida dels inquilins

Després de molts mesos d’espera, els inquilins de 24 dels 66 pisos destinats a la gent gran que hi ha al número 23 del carrer Santa Joaquima de Vedruna ja estan ocupats. Sota el lema Viu B!, aquesta iniciativa de pisos socials és el fruit de la col·laboració entre l’Ajuntament d’Igualada i el Consorci Hospitalari de Catalunya, que han unit forces dintre del Consorci Sociosanitari d’Igualada.

Divendres passat, 1 d’agost, va ser el dia clau per als primers inquilins dels nous pisos socials. Va ser aleshores que van poder dormir per primer cop a les seves noves llars. Darrere quedaven mesos d’espera, sol·licituds, sortejos davant notari i trasllats al nou lloc de residència. Però els inquilins d’aquests primers 24 pisos són només un petit grup de tots els que han d’ocupar l’edifici situat al costat de l’antic hospital de la capital anoienca i ben a prop del Mercat de La Masuca. Durant el que queda de mes d’agost, la resta de residents als 66 habitatges aniran ocupant les seves noves llars, segons el calendari prefixat pel Consorci Sociosanitari d’Igualada. Amb aquesta mesura, la institució pretén que el trasllat dels veïns es faci de manera esglaonada per evitar aglomeracions. Al llarg d’aquests dies i fins dilluns que ve, els inquilins de 15 habitatges més estan fent el trasllat de les seves pertinences per entrar- hi a viure el mateix dia 11. El grup següent tindrà una setmana més per realitzar fer aquesta mateixa operació i així se seguirà fins que el primer dia de setembre tots els inquilins d’aquests pisos socials ja puguin gaudir del seu nou lloc de residència. D’aquesta manera es culmina un procés que va començar a principi del mes de maig passat, quan es va fer el sorteig dels pisos al Museu de la Pell d’Igualada i Comarcal de l’Anoia i en què van ser escollits els ocupants dels nous habitatges del carrer Santa Joaquima de Vedruna.

Segons explicava la regidora de Benestar Social, Pilar Salat, dimecres durant la  compareixença pública a l’ajuntament, els nous veïns estan molt satisfets amb la seva nova llar després dels primers dies de convivència i malgrat que encara no funcionen tots els serveis de què disposa l’edifici. Salat va destacar que per a alguns dels avis residents «és la primera vegada que estrenen un pis nou i els fa una il·lusió extraordinària». La regidora també es va referir al cas concret d’un parell d’avis que són germans i que des d’aquest mateix mes poden compartir un dels pisos socials del projecte Viu B!: «fins ara vivien separats en residències diferents i a partir d’ara podran conviure junts gràcies a aquests pisos».

Dimecres de la setmana passada, la regidora Montserrat Mateu destacava la posada en funcionament d’aquests 66 pisos socials com una de les grans fites de la política del govern local durant el primer any de legislatura. «Aquest pas i l’aplicació de la nova Llei de dependència són la mostra de la nostra política», explicava aleshores la titular d’Educació.

La intenció de l’Ajuntament, a través del Consorci Sociosanitari d’Igualada, és crear nous pisos socials com els que s’han estrenat al carrer Santa Joaquima de Vedruna. De moment, ja es treballa en la construcció d’una nova promoció a l’avinguda Gaudí, ben a prop de la residència i centre de dia Pare Vilaseca. Allà es farà un total de 71 habitatges.

Els nous veïns disposen d’una gran quantitat de serveis per gaudir de la llar

En total seran 89 les persones que gaudiran dels pisos socials Viu B! que ha posat en marxa el Consorci Sociosanitari d’Igualada i, per tant, 23 dels habitatges seran compartits, ja que n’hi ha un total de 66. Els inquilins del nou edifici situat sobre el Mercat de La Masuca podran disposar d’un gran nombre de serveis durant la seva estada a les noves llars.

Tot i això, durant aquest mes no tots els serveis entraran en funcionament, ja que la majoria d’inquilins encara s’han d’instal·lar a l’edifici. Per exemple, el servei de menjador no entrarà en funcionament fins al proper mes de setembre, quan ja hi visqui la totalitat dels avis que van resultar afortunats amb el sorteig del mes de maig passat. Sí que ja està en funcionament la cafeteria, on els inquilins passen moltes hores del dia gaudint de la companyia dels seus nous veïns. De la mateixa manera, també ja ha entrat en funcionament la piscina d’hidromassatge perquè avis i àvies puguin fer banys relaxants.

De cara al proper mes de setembre, el Consorci Sociosanitari d’Igualada preveu iniciar una sèrie d’activitats en espais comuns per fer grup entre els veïns. Tots els inquilins disposen d’una persona al matí, una a la tarda i una a la nit que s’encarregarà de posar solució als petits problemes que vagin sorgint a l’edifici, així com d’un servei d’emergència per avisar consergeria. A més a més, hi haurà un servei de neteja a fons de l’habitatge amb periodicitat mensual. Entre els espais de què poden gaudir els nous habitants d’aquest edifici també hi ha una bugaderia i una biblioteca, que amplien la gamma de serveis a disposició dels usuaris.

Publicat a Regió7

CSSI · Av. Gaudí, 26 · 08700 IGUALADA · Tel. 93 8045515 · Fax 93 8076560 · cssi@cssi.cat

Traductor