Notícies

Els restaurants Muscat i El Savi obtenen l’acreditació Amed de cuina mediterrània

27 abril 2017

Restaurant Muscat (ViuB1)

Aquest mes d’abril els restaurants igualadins Muscat, situat a l’edifici ViuB1, i El Savi, situat a l’edifici ViuB2, han obtingut l’acreditació Amed de cuina mediterrània i saludable que atorga l’Agència de Salut Pública de Catalunya.

El restaurant Muscat es troba al carrer Santa Joaquima Vedruna, 23, i està obert a tot el públic amb una proposta de cuina mediterrània que inclou productes de primera qualitat, acompanyats amb caves i vins de la nostra terra. Gestionat per l’Olga i el Miguel, ofereix una amplia gamma de cremes de primer plat, varietat de propostes de segons plats. i tots els seus postres, gelats, púdings i pastissets són 100% casolans. El restaurant porta el nom de Muscat, una varietat de ceps també coneguda com a moscatell. Està obert tots els dies de la setmana, oferint esmorzars, dinars amb menú diari, berenars, sopars per encàrrec i servei de cafeteria. Compta amb una capacitat per a 85 persones i terrassa exterior.

Restaurant El Savi (ViuB2)

El restaurant El Savi està situat a l’Avinguda Gaudí, 32, i es basa en la cuina tradicional d’alta qualitat que proposa el seu xef, l’igualadí Albert Balcells Casanellas. Ofereix menús diaris de dilluns a dissabte, esmorzars de forquilla, sopars de grup i celebracions de batejos i comunions, i disposa de terrassa exterior.

L’acreditació Amed és una iniciativa pionera a l’Estat, amb l’objectiu de promoure la salut a través de la potenciació de l’alimentació mediterrània i el consum de fruita fresca entre la població facilitant les opcions saludables, ja que gairebé un 31% de la població adulta catalana menja fora de casa més d’una vegada a la setmana. Els restaurants acreditats estan identificats amb un adhesiu a l’exterior que els visibilitza com a establiments Amed. Per aconseguir aquesta acreditació, els establiments han de complir requisits  com: Garantir que un 25% de l’oferta de primers plats sigui a base de verdures, hortalisses o llegums. Oferir algun producte integral a la carta. Incloure a l’oferta de segons plats un 50% de peix o carn magra. Disposar de l’opció de baix contingut en greix, entre les postres làcties. Utilitzar oli d’oliva per amanir i preparar els plats (per amanir preferiblement oli d’oliva verge o verge extra). Garantir un 50% de fruita fresca en l’oferta de les postres.

Amed identifica restaurants, menjadors laborals, universitats i altres centres de formació, hospitals, residències, albergs, cadenes de restauració, a més de bars i restaurants. Recentment, el Centre de Dia Montserrat, l’Hospital de Dia Sant Jordi i la Residència Pare Vilaseca del Consorci Sociosanitari d’Igualada (CSSI) també han rebut l’acreditació Amed i es sumen als altres establiments de la comarca que disposen d’aquesta acreditació: El Cafè de l’Ateneu, La Cassoleta de Cal Font, Cuinats Torres, la Fundació sanitària Sant Josep, Hospital Comarcal de l’Anoia, d’Igualada, l’Atelier de Vilanova del Camí i el restaurant El Kubb de Sesoliveres.

CSSI · Av. Gaudí, 26 · 08700 IGUALADA · Tel. 93 8045515 · Fax 93 8076560 · cssi@cssi.cat

Traductor