Notícies

Xerrada del Voluntariat per la llengua al ViuB2

7 maig 2017

El passat 19 d’abril un membre del programa Voluntariat per la Llengua (VxL) va fer una xerrada-presentació al Residencial ViuB2 d’Igualada per donar a conèixer l’activitat i sumar nous participants. A la xerrada hi van assistir una quinzena de persones que volien conèixer el funcionament del programa. De la trobada en van sortir nous voluntaris que resideixen en aquest centre gestionat per Consorci Sociosanitari d’Igualada.

Voluntariat per la llengua és un programa per practicar català a través de la conversa. Es basa en la creació de parelles lingüístiques formades per un voluntari, que parla català fluidament, i un aprenent, que en té coneixements bàsics i vol adquirir fluïdesa.

El VxL ofereix dues modalitats: presencial (les parelles han d’assistir al lloc de trobada que hagin acordat) i virtual (les parelles fan les trobades per mitjà d’Internet, a través de plataformes de videoconferència). El programa va néixer l’any 2003 i ja hi han passat més de 110.000 parelles. És un programa reconegut per la Unió Europea i adoptat a l’Aran, Perpinyà, Andorra, el País Valencià, les Illes Balears i, també, a Bolzano (Itàlia), Flandes (Bèlgica).

CSSI · Av. Gaudí, 26 · 08700 IGUALADA · Tel. 93 8045515 · Fax 93 8076560 · cssi@cssi.cat

Traductor