Notícies

En Pitu, de la Riera, presentarà la cursa i caminada Alzheimer Race

2 setembre 2015

L’actor barceloní Màrius Hernández, conegut per interpretar el personatge d’en Pitu a la sèrie de televisió La Riera, serà el presentador i speaker de la cursa i caminada solidària Alzheimer Race, que es realitzarà a Igualada el matí del diumenge dia 20 de setembre. La cursa i caminada recollirà fons per a la delegació Anoia de l’Associació de Familiars d’Alzheimer de Barcelona (AFAB), i en l’organització hi col·labora l’Hospital de Dia Sant Jordi del Consorci Sociosanitari d’Igualada (CSSI) i l’Ajuntament d’Igualada. L’altre objectiu de l’esdeveniment és sensibilitzar i informar la població pel que fa a l’Alzheimer, malaltia degenerativa de les cèl·lules cerebrals que a Catalunya afecta més de 112.000 persones.

Les inscripcions, que han crescut molt els darrers dies, es tancaran el proper dia 13 i es poden realitzar presencialment de dilluns a divendres a l’Hospital de Dia Sant Jordi d’Igualada, o bé mitjançant Internet a la pàgina www.cssi.cat/alzheimerrace on hi ha publicats els enllaços a la web de Runedia. Té un preu base de 10 euros per persona per a tots els participants i és gratuïta per als nens de fins a 8 anys d’edat que participin a la caminada. Els inscrits rebran una samarreta tècnica Tuga de la seva talla amb el logo de la cursa, així com una bossa amb obsequis. L’esdeveniment està sumant moltes persones, entitats i empreses amb molta il·lusió per fer front a una malaltia com l’Alzheimer.

La cursa i caminada tindrà sortida i arribada a la Plaça de la Masuca, davant de l’Hospital de Dia Sant Jordi, i recorrerà els 6,3 quilòmetres de l’Anella Fluvial d’Igualada, un dels nous espais verds habilitats per l’Ajuntament per a facilitar la pràctica esportiva i reforçar els hàbits saludables, en un recorregut de dificultat baixa pensat per gaudir de l’entorn a l’aire lliure de manera segura. Es passarà pel carrer Santa Joaquima de Vedruna, el Passeig Verdaguer, l’Avinguda Gaudí i el Parc Fluvial del riu Anoia, fins arribar a l’estació d’autobusos, el Passeig Verdaguer i de nou el carrer Santa Joaquima de Vedruna. En el cas dels caminants, el recorregut serà una mica més curt, d’uns 4,3 quilòmetres i poc més d’una hora a peu, ja que deixaran el parc fluvial quan arribin a l’alçada del carrer Santa Joaquima de Vedruna.

La planificació del dia 20 és la següent: entre les 8:30 i les 9:30 entrega de dorsals i recollida d’autoritzacions per als participants menors d’edat. A les 10:00 sortida dels corredors. A les 10.05 sortida dels caminants. A les 10:15 actuació de Sweet India, exhibició de danses de Bollywood, flamenc i ritmes cubans. A les 11:00 actuació del grup SonDlaire, que interpretaran temes propis de rumba i flamenc fusió. En finalitzar la cursa i caminada, entrega als participants d’una bossa amb obsequis. A les 12:00 entrega de premis i sorteig de regals cedits per les empreses col·laboradores. Durant tot el matí també es podrà gaudir d’activitats per a la canalla.

El patrocinador principal de la cursa és l’Obra Social “la Caixa”, que ha compromès una aportació de 2.000 euros. En l’organització hi col·laboren Creu Roja Anoia amb la cessió d’una ambulància i personal voluntari, Cuidadors Anoia amb suport logístic, la Fundació Sociocultural Atlas amb voluntaris repartits pel recorregut i suport logístic, Ocisport amb assessorament tècnic, i Therana Teràpies Naturals Cos i Ment amb massatgistes. Entre les empreses i entitats que aporten obsequis, productes i serveis hi ha Aquasos, Caldo Aneto, Cansaladeria Esquius, Càtering Ca La Nuri, Caves Bohigas, Celler Figueres, Comerciants del Mercat de la Masuca, Dillepasa, Elements, Flors Roset, Forn Alemany, Forn Jaume i Vicenç, Forn Montserratina, Fotos Roig, Fruiteria Sa2pe, Gimnàs Calfont, Igualada Comerç, Imprenta Codorniu, L’Art de la Llum, La Cassoleta de Cal Font, Munich, Pastisseria Pla, Pèl i Ploma, Perfumeria Cal Gaspar, Punto Blanco, Railhome BCN, Rètols Planell, Supermas, Tecnocolor, Tot Marca Òdena, Tuga i Unigràfic.

A la causa també s’hi estan sumant esportistes coneguts que donen suport amb la seva presència i promocionant aquesta cursa i caminada. Han confirmat el seu suport els pilots Toni Bou, Marc Márquez i Jordi Viladoms, i els atletes Elena Barlabé, Toni Martínez, Noemí Moreno, Marc Moreno, Jordi Moreno, Albert Moreno, Anna Noguera, Èlia Pascual, Níria Pascual, Josep M. Planell, Roger Roca i Francesc Solé.

CSSI · Av. Gaudí, 26 · 08700 IGUALADA · Tel. 93 8045515 · Fax 93 8076560 · cssi@cssi.cat

Traductor