Notícies

Èxit de participació a la primera Alzheimer Race

21 setembre 2015

Alzheimer Race 2015 Corredors - davant el ViuB1
El matí del diumenge 20 de setembre es va realitzar a Igualada la primera edició de la cursa i caminada Alzheimer Race, que va comptar amb més de 600 persones inscrites. A les 10 del matí el passeig Verdaguer i l’anella fluvial es van omplir de corredors amb samarreta blava i caminants amb samarreta magenta que van participar en aquesta cursa solidària que recull fons per a la delegació Anoia de l’Associació de Familiars d’Alzheimer de Barcelona (AFAB) i que fou organitzada per l’Hospital de Dia Sant Jordi del Consorci Sociosanitari d’Igualada (CSSI) i l’Ajuntament d’Igualada.

La sortida i arribada es va fer a la plaça de la Masuca. Els corredors van recórrer íntegrament l’anella fluvial més un tram del carrer Joaquima Vedruna, amb un total de 7 km, mentre que els caminants van recórrer prop de 5 km.

Alzheimer Race 2015 Corredors Sprint finalEl guanyador absolut de la cursa va ser Oriol Marimon, amb un temps de 24 minuts i 1 segon. El segon absolut, i primer de la categoria de menors de 19 anys, va ser Carlos Cervera. La segona i tercera posició en la categoria de majors de 19 anys va ser per a Alberto Mansilla i Jose Mª Puerta, mentre que en menors de 19 anys el segon i tercer van ser David Muñoz i Abel Mendez. En categoria femenina la guanyadora absoluta va ser Anna Noguera, seguida per Paquita Leiva i Francina González. En menors de 19 anys, les tres primeres van ser Laura Nuñez, Elena Anayatos i Laura Diaz. També es van donar premis a la persona més gran que va participar en la caminada, Núria Puiggros Miquel, la persona més jove, Bruno Peressinotti, i l’última en acabar la caminada, Mireia Biosca.
Alzheimer Race 2015 Entrega de premis ok
L’acte va ser presentat per l’actor barceloní Màrius Hernández, conegut per interpretar el personatge d’en Pitu a la sèrie de televisió La Riera. Els premis als guanyadors van ser entregats per Marc Castells, President del CSSI i Alcalde d’Igualada, Fermí Capdevila, tinent d’alcalde d’Entorn Comunitari, Joana Varea, presidenta de la delegació Anoia de l’AFAB, Sara Adzet, representant de La Caixa, Jordi Ferrer, Gerent del CSSI i Menchu Vélez, treballadora social de l’Hospital de dia Sant Jordi.

Durant el matí es va poder gaudir d’inflables per als menuts i d’una actuació de Sweet India, amb exhibició de danses de Bollywood, flamenc i ritmes cubans, i la música del grup SonDlaire, que van interpretar temes propis de rumba i flamenc fusió. Tots els inscrits van rebre una samarreta tècnica Tuga amb el logo de la cursa, així com una bossa amb obsequis. En acabar l’acte es va realitzar un sorteig de d’obsequis entre tots els participants inscrits.

L’activitat forma part de la commemoració del Dia Mundial de l’Alzheimer, que se celebra cada any, el 21 de setembre, i que a Igualada compta amb activitats organitzades per l’Hospital de Dia Sant Jordi del CSSI, l’AFAB i Cuidadors Anoia, que reuneixen esforços per tal de sensibilitzar a la ciutadania sobre aquesta malaltia.
Alzheimer Race 2015 Voluntaris
El patrocinador principal de la cursa ha estat l’Obra Social “la Caixa”, que ha aportat 2.000 euros. També han donat suport econòmic les empreses Hineutra, Més Motor Anoia, Servisimó, Taxis Igualada i el Comitè d’Empresa dels treballadors del CSSI. En l’organització han col•laborat Creu Roja Anoia amb la cessió d’una ambulància i personal voluntari, Cuidadors Anoia amb suport logístic, la Fundació Sociocultural Atlas amb voluntaris repartits pel recorregut i suport logístic, Ocisport amb assessorament tècnic, Therana Teràpies Naturals Cos i Ment amb massatgistes, AerofullHD amb un dron multicòpter que captava imatges aèries, i Rubén Torrecilla Decoració amb suport logístic. Entre les empreses i entitats que han aportat obsequis, productes i serveis hi ha AquaSOS, Caldo Aneto, Cansaladeria Esquius, Càtering Ca La Nuri, Caves Bohigas, Celler Figueres, Comerciants del Mercat de la Masuca, Cuinats Torres, Dillepasa, Elements, Flors Roset, Forn Alemany, Forn de pa Cal 21, Forn Jaume i Vicenç, Forn Montserratina, Fotos Roig, Fruiteria Carme i Lluís, Gimnàs Calfont, Igualada Comerç, Imprenta Codorniu, L’Art de la Llum, La Cassoleta de Cal Font, Les Confeccions, Munich, Pastisseria Pla, Pèl i Ploma, Perfumeria Cal Gaspar, Punto Blanco, Railhome BCN, Rètols Planell, Supermas, Tecnocolor, Tot Marca Òdena, Tuga i Unigràfic.
Alzheimer Race 2015 des del ViuB1
A la causa també s’hi han sumat esportistes coneguts com els pilots Toni Bou, Marc Márquez i Jordi Viladoms, i els atletes Elena Barlabé, Toni Martínez, Noemí Moreno, Marc Moreno, Jordi Moreno, Albert Moreno, Anna Noguera, Èlia Pascual, Níria Pascual, Josep M. Planell, Roger Roca i Francesc Solé.

Des de l’organització es va fer arribar un agraïment públic a tots els participants, esportistes, voluntaris i entitats i empreses col•laboradores, que han sumat esforços per fer front a una malaltia com l’Alzheimer. L’èxit de participació permet afirmar que la cursa tindrà continuïtat l’any vinent.

Podeu veure totes les fotos de l’Alzheimer Race 2015 en aquest àlbum de Flickr.

CSSI · Av. Gaudí, 26 · 08700 IGUALADA · Tel. 93 8045515 · Fax 93 8076560 · cssi@cssi.cat

Traductor