Alzheimer Race

L’Alzheimer Race és una cursa i caminada solidària organitzada per l’Hospital de Dia Sant Jordi del Consorci Sociosanitari d’Igualada (CSSI) i l’Associació de Familiars d’Alzheimer i altres Demències de l’Anoia (AFADA), amb la colaboració de l’Ajuntament d’Igualada. Té per objectius recollir fons per l’AFADA, sensibilitzar la població vers aquesta malaltia degenerativa de les cèl·lules cerebrals, que a Catalunya afecta més de 112.000 persones, així com la promoció dels hàbits saludables i donar a conèixer els espais de la ciutat d’Igualada. La cursa està oberta a la participació d’entitats i empreses col·laboradores que realitzin aportacions econòmiques i/o donacions materials, i que poden fer-ho trucant al 938068188.

La vuitena edició es va celebrar el diumenge 24 de setembre de 2023, en modalitat de cursa i de caminada. Cliqueu aquí per llegir la crònica, aquí per veure l’àlbum de fotografies i aquí per consultar els resultats dels corredors/es.

La setena edició de l’Alzheimer Race es va celebrar el 25 de setembre de 2022, en modalitat de cursa i de caminada. Cliqueu aquí per llegir la crònica, aquí per veure l’àlbum de fotografies i aquí per consultar els resultats dels corredors/es.

La sisena edició es va celebrar els dies 25 i 26 de setembre de 2021. Degut a la pandèmia, en l’edició d’aquest any no es va fer un esdeveniment presencial multitudinari i s’adoptà un nou format, en el qual l’objectiu va ser que tots els participants caminessin o corressin durant el cap de setmana, amb qui van voler i on van voler, i gràcies a un rellotge van comptabilitzar les passes que van fer per consolidar un objectiu comú. Cliqueu aquí per llegir la crònica i aquí per veure l’àlbum de fotografies.

La cinquena edició es realitzà el 22 de setembre de 2019, per primera vegada en format de només caminada i compartint el cap de setmana amb l’Igualada Urban Running Night Show, cursa que es va fer el dia anterior i que va tenir un component solidari a favor de la lluita contra l’Alzheimer. Cliqueu aquí per llegir la crònica i aquí per veure els àlbums de fotografies.

La quarta edició es realitzà el 23 de setembre de 2018, amb sortida i arribada a l’Escorxador d’Igualada. Cliqueu aquí per llegir la crònica, aquí per veure els àlbums de fotografies, i aquí per consultar els temps dels corredors.

La tercera edició es realitzà el 17 de setembre de 2017. Cliqueu aquí per llegir la crònica, aquí per veure els àlbums de fotografies, i aquí per consultar els temps dels corredors.

La segona edició es realitzà el 18 de setembre de 2016. Cliqueu aquí per llegir la crònica, aquí per veure l’àlbum de fotografies, i aquí per consultar els temps dels corredors.

La primera edició es celebrà el 20 de setembre de 2015. Cliqueu aquí per llegir la crònica i aquí per veure l’àlbum de fotografies.

Podeu visitar el Facebook de la cursa a: facebook.com/alzheimerrace

21 de setembre, Dia Mundial de l’Alzheimer

L’activitat forma part de la commemoració del Dia Mundial de l’Alzheimer, que se celebra cada any, el 21 de setembre, i que a Igualada compta amb activitats organitzades per l’Hospital de Dia Sant Jordi del CSSI i l’AFADA, que reuneixen esforços per tal de sensibilitzar a la ciutadania sobre aquesta malaltia.

L’AFADA (www.afada.cat) és una associació sense ànim de lucre creada a l’any 2016 amb la finalitat de donar suport, assessorar i informar a les persones diagnosticades amb Alzheimer i altres demències i/o als seus familiars. És successora de la delegació Anoia de l’Associació de Familiars d’Alzheimer de Barcelona (AFAB) que va néixer l’any 2000 recollint la necessitats dels familiars de malalts d’Alzheimer, en aquells moments amb manca de recursos socials i informació relacionada amb la pròpia malaltia. La desconeixença d’aquesta es feia palesa en les famílies i calia un paraigua que donés cobertura no només a les necessitats de les persones malaltes sinó també als cuidadors/es i famílies.

L’Hospital de Dia Sant Jordi va obrir les portes el desembre de 2005. Dóna servei assistencial a persones amb deteriorament i trastorns cognitius i demències com l’Alzheimer, i a les seves famílies. Ofereix atenció mèdica, psicològica i social que ajuda a recuperar i millorar l’autonomia de les persones ateses i permet fer un seguiment individualitzat i una avaluació periòdica de cada pacient. És un centre gestionat pel CSSI en un edifici de la Fundació Catalunya – La Pedrera.

CSSI · Av. Gaudí, 26 · 08700 IGUALADA · Tel. 93 8045515 · Fax 93 8076560 · cssi@cssi.cat

Traductor