Alzheimer Race

Alzheimer Race, la cursa i caminada solidària que recorre l’anella fluvial d’Igualada

L’Alzheimer Race és una cursa i caminada organitzada per l’Hospital de Dia Sant Jordi d’Igualada i que recull fons per l’Associació de Familiars d’Alzheimer i altres Demències de l’Anoia (AFADA).

La quarta edició s’ha realitzat el diumenge dia 23 de setembre de 2018, amb sortida i arribada a l’Escorxador d’Igualada. Els temps i classificacions es poden consultar a: https://results.chronotrack.com/event/results/event/event-43824?&lc=ca

Les inscripcions a la cursa o la caminada s’han tancat en arribar a 1000 inscrits, a la seguent pàgina:
https://runedia.mundodeportivo.com/inscripcio/201827319/

Aquí podeu consultar el llistat d’inscrits, i accedir amb el vostre número de DNI al comprobant d’inscripció:
– Cursa: https://runedia.mundodeportivo.com/inscripcio-inscrits/201827319/
– Caminada: https://runedia.mundodeportivo.com/inscripcio-inscrits/201827320/

La tercera edició es realitzà el 17 de setembre de 2017. Cliqueu aquí per llegir la crònica, aquí per veure l’àlbum de fotografies, i aquí per consultar els temps dels corredors. Estan disponibles la classificació i temps de tots els corredors. A la pestanya “Resultats” veureu tota la llista. Podeu cercar també el vostre nom, i quan us trobeu, amb una mica de sort potser podeu obrir la foto de la vostra arribada!

La segona edició es realitzà el 18 de setembre de 2016. Cliqueu aquí per llegir la crònica, aquí per veure l’àlbum de fotografies, i aquí per consultar els temps dels corredors.

La primera edició es celebrà el 20 de setembre de 2015. Cliqueu aquí per llegir la crònica i aquí per veure l’àlbum de fotografies.

Podeu visitar el Facebook de la cursa a: facebook.com/alzheimerrace

Recorregut 2018

La cursa i caminada de l’edició 2018 té la sortida i arribada a l’antic Escorxador d’Igualada, al carrer Prat de la Riba, 45, i recorre els 6,3 quilòmetres de l’Anella Fluvial, un recorregut de dificultat baixa pensat per gaudir de l’entorn fent activitat a l’aire lliure de manera segura. Es passa per l’Avinguda Gaudí i el Parc Fluvial del riu Anoia, fins arribar a l’estació d’autobusos i tot el Passeig Verdaguer fins a l’estació vella amb arribada a l’Escorxador. En el cas dels caminants, el recorregut és una mica més curt, d’uns 4,3 quilòmetres i poc més d’una hora a peu, ja que deixen el parc fluvial quan arribin a l’alçada del carrer Santa Joaquima de Vedruna.

Planol Cursa i Caminada Alzheimer Race

Recorregut 2015, 2016 i 2017

La cursa i caminada té la sortida i arribada a la Plaça de la Masuca, davant de l’Hospital de Dia Sant Jordi, i recorre els 6,3 quilòmetres de l’Anella Fluvial, un recorregut de dificultat baixa pensat per gaudir de l’entorn fent activitat a l’aire lliure de manera segura. Es passa pel carrer Santa Joaquima de Vedruna, el Passeig Verdaguer, l’Avinguda Gaudí i el Parc Fluvial del riu Anoia, fins arribar a l’estació d’autobusos, el Passeig Verdaguer i de nou el carrer Santa Joaquima de Vedruna. En el cas dels caminants, el recorregut és una mica més curt, d’uns 4,3 quilòmetres i poc més d’una hora a peu, ja que deixen el parc fluvial quan arribin a l’alçada del carrer Santa Joaquima de Vedruna.

Planol Cursa i Caminada Alzheimer Race
21 de setembre, Dia Mundial de l’Alzheimer

L’activitat forma part de la commemoració del Dia Mundial de l’Alzheimer, que se celebra cada any, el 21 de setembre, i que a Igualada compta amb activitats organitzades per l’Hospital de Dia Sant Jordi del CSSI i l’AFADA, que reuneixen esforços per tal de sensibilitzar a la ciutadania sobre aquesta malaltia. També realitzen activitats el CSA, l’ICS, la Fundació Sant Josep, l’Agència de Salut Pública i l’Ajuntament d’Igualada, tots ells membres del grup GIA que impulsa els dies mundials.

L’AFADA (www.afada.cat) és una associació sense ànim de lucre creada a l’any 2016 amb la finalitat de donar suport, assessorar i informar a les persones diagnosticades amb Alzheimer i altres demències i/o als seus familiars. És successora de la delegació Anoia de l’Associació de Familiars d’Alzheimer de Barcelona (AFAB) que va néixer l’any 2000 recollint la necessitats dels familiars de malalts d’Alzheimer, en aquells moments amb manca de recursos socials i informació relacionada amb la pròpia malaltia. La desconeixença d’aquesta es feia palesa en les famílies i calia un paraigua que donés cobertura no només a les necessitats del malalts sinó també als cuidadors i famílies.

L’Hospital de Dia Sant Jordi va obrir les portes el desembre de 2005. Dóna servei assistencial a persones amb deteriorament i trastorns cognitius i demències com l’Alzheimer, i a les seves famílies. Ofereix atenció mèdica, psicològica i social que ajuda a recuperar i millorar l’autonomia de les persones ateses i permet fer un seguiment individualitzat i una avaluació periòdica de cada pacient. És un centre gestionat pel CSSI en un edifici de la Fundació Catalunya – La Pedrera.

CSSI · Av. Gaudí, 26 · 08700 IGUALADA · Tel. 93 8045515 · Fax 93 8076560 · cssi@cssi.cat