Notícies

Grup Carles Enginyeria amb els pisos tutelats Viu B2

14 gener 2013

Després del gran èxit del projecte Residencial Viu B, des del passat mes de novembre de 2012 ja és una realitat la segona fase del projecte: el Residencial Viu B2, situat a l’Avinguda Gaudí d’Igualada. Es tracta d’un nou complex que compta amb 71 pisos de lloguer per a la gent gran, amb atenció les 24 hores i diverses zones comunes com el jardí, amb un hort terapèutic, biblioteca, cafeteria menjador, infermeria, sala polivalent, gimnàs, hidromassatge, solàrium, etc.

Grup Carles Enginyeria ha estat responsable del disseny i direcció de totes les instal·lacions del complex. Unes instal·lacions dissenyades per donar resposta als serveis de l’ús residencial, però alhora mirant de cercar una alta eficiència energètica, un valor d’allò més rellevant avui en dia.

Algunes de les instal·lacions implantades a tals efectes han estat, per exemple, un sistema amb aprofitament solar tèrmic i calderes de condensació que tenen rendiments superiors a les instal·lacions tradicionals. D’altra banda, i tenint en compte que la principal despesa energètica és el sistema de climatització, s’ha optat per la instal·lació d’un sistema de control digital que permet gestionar i regular la despesa energètica de tot l’edifici unitat per unitat i, al mateix temps, detectar amb facilitat el malbaratament energètic degut a la climatització.

En el capítol de la il·luminació, s’ha instal·lat un sistema d’accionament de l’enllumenat mitjançant cèl·lules fotoelèctriques i detectors de presència. A més, la il·luminació permanent de l’edifici s’ha realitzat amb lluminàries leds i de baix consum.

Pel que fa a la part de serveis, l’edifici disposa d’un sistema d’avisos centralitzat on cada pis pot comunicar qualsevol incidència mitjançant trucades de tipus infermera-pacient. L’edifici, a més, disposa d’una sistema de recollida d’aigües pluvials per ser aprofitades posteriorment per regar el jardí i l’hort terapèutic.

Després de l’estudi i implantació de totes aquestes mesures, ens trobem davant d’un edifici altament eficient i que alhora no renuncia a oferir tot allò que requereix un centre residencial d’aquestes característiques.

Vegeu àlbum de fotos de les instal·lacions de l’edifici ViuB2.

CSSI · Av. Gaudí, 26 · 08700 IGUALADA · Tel. 93 8045515 · Fax 93 8076560 · cssi@cssi.cat

Traductor