Notícies

La Fundació Alícia col·labora amb el CSSI per dissenyar propostes gastronòmiques innovadores per als usuaris de la Residència Pare Vilaseca d’Igualada

27 abril 2011

01 Paella mixtaEl Consorci Sociosanitari d’Igualada ha fet un pas més en la seva aposta per oferir serveis de primera qualitat als seus usuaris. Així, el Consorci ha signat un conveni de col·laboració amb la prestigiosa Fundació Alícia, que compta amb el xef Ferran Adrià i el cardiòleg Valentí Fuster entre els seus assessors, per millorar l’oferta gastronòmica de triturats amb noves fórmules d’elaboració per a aquells usuaris de la Residència Pare Vilaseca que no poden menjar sòlids.

Per a fer-ho, la Fundació prendrà com a base l’actual oferta culinària de la Residència Pare Vilaseca, que ja garanteix les aportacions nutricionals als comensals, per introduir-hi noves fórmules d’elaboració que es tradueixin en importants beneficis. Les propostes dissenyades per l’equip de la Fundació Alícia permetran als comensals redescobrir sabors que fa temps que no han pogut degustar amb els triturats convencionals, sabors que els recordaran la seva alimentació habitual de tota la vida. A la vegada mantindran el valor nutricional de la dieta que ja ofereix la residència, la qual els garanteix l’aportació de les proteïnes i tots els altres nutrients imprescindibles.

05 Braons de porc amb salsa de boletsUn altre avantatge de l’oferta de triturats dissenyada per la Fundació Alícia és que permetrà triplicar la varietat dels plats. En l’actualitat l’equip de la Fundació Alícia, integrat per cuiners, nutricionistes, tecnòlegs d’aliments i experts universitaris de tots els camps, està duent a terme una tasca de recerca i desenvolupament a la mateixa fundació per dissenyar aquestes noves propostes gastronòmiques per a la Pare Vilaseca, prenent com a base la dieta convencional de la residència. En una segona fase, els cuiners de la fundació es desplaçaran fins a la residència per elaborar in situ els nous plats de triturats conjuntament amb l’equip de cuina del centre. Els cuiners de la residència rebran formació específica per a posar en marxa la nova oferta de menjars triturats.

La Fundació Alícia és un centre dedicat a la investigació en cuina i ciència, la difusió del patrimoni agroalimentari i gastronòmic, amb l’objectiu d’aconseguir que tots mengem millor a través de la divulgació i educació dels bons hàbits alimentaris.

Alícia, alimentació i ciència, és una fundació creada paritàriament per la Generalitat de Catalunya i Caixa Manresa (avui Fundació Caixa Manresa de Catalunya Caixa). Té com a president del Consell Assessor el xef Ferran Adrià i com a assessor executiu el cardiòleg Valentí Fuster. Els experts de la Fundació Alícia, treballen per acostar el coneixement científic a la praxis culinària, afavorint la creativitat i la innovació. L’objectiu és ajudar als cuiners a potenciar la investigació i la innovació en el camp de la cuina, desenvolupant projectes sobre productes, processos i aparells, amb una gran especialització en l’àmbit de les textures.

CSSI · Av. Gaudí, 26 · 08700 IGUALADA · Tel. 93 8045515 · Fax 93 8076560 · cssi@cssi.cat

Traductor