Notícies

La Pobla posa els fonaments de la residència prevista per al 2009

29 abril 2007

Ahir al migdia, es va col·locar la primera pedra de la residència per a la gent gran de la Pobla de Claramunt, les obres de la qual s’iniciaran a final d’aquest any i és previst que  s’acabin a final del 2009. L’equipament està situat al carrer de Marie Cure –al costat del parc de les Poblas– al barri de Can Galan i té un pressupost d’aproximadament quatre milions d’euros, que finançarà l’ajuntament amb una subvenció de 300.000 euros de la Generalitat.

L’edifici ocuparà una superfície de 2.598 metres quadrats i tindrà forma d’ela oberta a migdia, amb una planta baixa i dos pisos. En total disposarà de 60 places i oferirà una atenció sociosanitària integral, professional i personalitzada per millorar la qualitat de vida de les persones grans amb dependència. L’arquitecte de l’obra, Ferran Mateu, que també va encarregar-se de les obres d’ampliació de la Residència Pare Vilaseca d’Igualada, va destacar la «funcionalitat» de la construcció i va assenyalar que estarà enfocada cap a la Pobla, obtenint una magnífica vista del castell de Claramunt.

En l’acte també van ser presents el president del Consorci Sociosanitari d’Igualada, Jordi Aymamí, i l’alcalde de la Pobla, Santi Broch,que van expressar la seva satisfacció davant aquest projecte d’atenció a la gent gran. A més, Aymamí va afirmar que «representa l’exemple més clar de la suma d’esforços» recordant que el consorci vol esdevenir un recurs de col·laboració per als municipis i que, tres anys més tard de ser creat, ja s’ha consolidat. En el cas de la residència de la Pobla de Claramunt, aquesta presta assessorament tècnic i logístic i, posteriorment, gestionarà l’activitat del centre.

Publicat a Regió7

CSSI · Av. Gaudí, 26 · 08700 IGUALADA · Tel. 93 8045515 · Fax 93 8076560 · cssi@cssi.cat

Traductor