Notícies

L’illa de l’antic hospital, dedicada a serveis de l’àmbit sociosanitari

16 març 2007

Els dos edificis que fins ara ocupa l’hospital al passeig de Verdaguer quedaran buits. El Consorci Sanitari de l’Anoia (CSA), l’organisme que gestiona l’hospital, deixa l’edifici Blau, on fins ara estava en règim de lloguer ja que pertany a la Mútua. Pel que fa al Magenta, que és de propietat municipal, el gerent del CSA, Carles Gausachs, avança que es redactarà un pla director per estudiar possibles funcions d’aquest equipament, lligades a l’àmbit sociosanitari.

L’alcalde Aymamí, avança que l’illa es dedicarà a aquest tipus de serveis ja que ara s’hi construeixen els pisos per a la gent gran i, en el futur, l’edifici Magenta podria acollir un equipament dedicat a l’àmbit geriàtric. Quant a l’equipament i el material sanitari de l’hospital vell, Gausachs explica que només les ultimes adquisicions han passat al nou equipament. Les que es poden utilitzar es donen a ONG que les porten a d’altres països on poden ser d’utilitat. La resta es llencen.

El servei de Salut Mental es queda a Sant Carles

De moment, l’únic equipament de l’hospital que restarà a l’edifici de l’actual hospital a  partir del proper diumenge és el servei de Salut Mental i Atenció a les Drogodependències, que es troba als jardins que donen al carrer de Sant Carles. Aquest servei restarà allà fins que es construeixi el segon ambulatori de la ciutat, l’anomenat CAP Nord,que es farà just darrere del nou hospital d’Igualada i a tocar de la caserna dels Mossos. La Generalitat va prometre que el nou ambulatori comptarà amb una àrea d’especialistes dedicats a aquesta matèria.

S’enderrocarà part de l’ala del carrer de Vedruna

Aprofitant el trasllat de l’hospital, l’ajuntament té previst enderrocar una part de l’ala de l’edifici Magenta que dóna al carrer de Santa Joaquima de Vedruna per obrir aquest vial i convertir-lo en una continuació del carrer de Lleida cap al Rec. D’aquesta manera, l’illa començaria on es construeixen els pisos amb serveis per a la gent gran, que ara queden darrere el mur que envolta l’illa.

Publicat a Regió7

CSSI · Av. Gaudí, 26 · 08700 IGUALADA · Tel. 93 8045515 · Fax 93 8076560 · cssi@cssi.cat

Traductor