Notícies

La primera promoció de pisos de serveis per a la gent gran estarà a punt a l’estiu

8 març 2007

El Consorci Sociosanitari d’Igualada preveu que la promoció de pisos amb serveis per a la gent gran que es construeix a la cruïlla entre el carrer de Sant Carles i el de Santa Joaquima de Vedruna pugui acollir els primers residents el proper estiu. Ara hi ha 413 sol·licituds per accedir a aquests habitatges. Per això, a més dels 66 pisos que es fan a l’illa de l’actual hospital, el CSSI ja impulsa una segona promoció de 71 pisos més a l’avinguda de Gaudí. L’alcalde, Jordi Aymamí, va avançar, ahir, que en les properes dues setmanes es concretaran els criteris de selecció per iniciar el procés de tria de sol·licituds.

Els pisos estan dirigits a persones de més de 65 anys que tinguin un baix nivell de  dependència i que puguin fer front a la despesa que suposa aquest servei. Malgrat que no ha concretat el preu de lloguer de cadascun dels habitatges, Aymamí ha assegurat que les mensualitats que es pagaran seran assequibles i «on no arribi el sol·licitant i la seva família hi arribarà l’ajuntament».

En una visita a les obres dels pisos amb serveis per a gent gran, el CSSI va mostrar un dels habitatges ja enllestit. Compta amb una superfície de 50 metres quadrats, una habitació doble amb bany integrat, menjador,cuina i terrassa.

Segons el responsable de l’obra, Ferran Mateu, el fet diferencial de l’edifici es troba en els serveis comuns, que s’ubicaran a la planta baixa i que els residents podran utilitzar segons necessitin. Hi haurà un restaurant, un gimnàs, la biblioteca i una piscina per a teràpies, bugaderia així com un punt d’atenció obert les 24 hores.

Una millora urbanística i assistencial

Aquesta primera promoció ha tingut un cost de 5.100.000 euros i suposarà una construcció de 5.400 metres quadrats.A més, va lligada a una reforma urbanística de l’entorn ja que s’aprofita la construcció dels pisos per ampliar el carrer de Santa Joaquima de Vedruna, que ha de donar continuïtat cap al de Lleida per als cotxes que pugin des del carrer del Rec –i de la Ronda Sud en el futur– en direcció cap a l’autovia A-2. Jordi  Aymamí també va emmarcar la construcció dels pisos amb serveis en la voluntat d’oferir un assistència continuada a la gent gran segons les seves necessitats. Així, els pisos amb serveis estan pensats per garantir l’autonomia de les persones grans el màxim de temps possible. Precisament al costat, on ara hi ha l’actual hospital, ja es preveu ubicar-hi un altre equipament sociosanitari.

Publicat a Regió7

CSSI · Av. Gaudí, 26 · 08700 IGUALADA · Tel. 93 8045515 · Fax 93 8076560 · cssi@cssi.cat

Traductor