Notícies

La quarta Alzheimer Race omple l’anella fluvial d’Igualada

23 setembre 2018

Aquest diumenge 23 de setembre al matí ha tingut lloc a Igualada la quarta edició de la cursa i caminada solidària Alzheimer Race, que ha comptat amb 1000 persones inscrites, màxim marcat per l’organització (275 corredors i 725 caminants). També hi han col·laborat una vuitantena de voluntaris que han ajudat en l’organització.

A partir de les 10 del matí, l’anella fluvial i el passeig Verdaguer s’han omplert de corredors amb samarreta verda i caminants amb samarreta corall que han participat en l’edició d’enguany d’una cursa que recull fons per a l’Associació de Familiars d’Alzheimer i altres Demències de l’Anoia (AFADA), organitzada per l’Hospital de Dia Sant Jordi del Consorci Sociosanitari d’Igualada (CSSI) i l’Ajuntament d’Igualada.

El recorregut ha estat quasi idèntic al de les tres primeres edicions, però aquest any la sortida i arribada s’ha fet de forma excepcional a l’Escorxador, a causa de les obres que hi ha actualment a la plaça de la Masuca. Els corredors han recorregut íntegrament l’anella fluvial, amb una distància total de 6,3 km, mentre que els caminants han fet vora 4,5 km.

El guanyador absolut de la cursa i primer de la categoria 29-49 anys ha estat Oriol Marimon Castelltort, amb un temps de 22 minuts i 37 segons. Després d’ell han entrat Carlos Fernández de Dios i Toni Vazquez Cuadras, aquest darrer primer de la categoria 18-28 anys. El segon i tercer d’aquesta última categoria han estat Josep Casanellas i Esteve Guarro. El tercer de 29-49 anys ha estat Cristian Bars Mabras. En la categoria 10-17 anys els tres primers han estat Nil Alonso Degràcia, Pol Rubio Fernández i Andrey Vich Rodriguez. I en majors de 50 anys, Toni Argelich Caballeria, Camilo Grados Galan i Josep Cantero Duran.

En categoria femenina la guanyadora i primera de la categoria 29-49 anys ha estat Yveth Camus Mariño, amb un temps de 27 minuts i 8 segons. En la mateixa categoria, Francina Gonzalez Roca i Vanesa Lobo Guerra han quedat segona i tercera, respectivament. En la categoria 10-17 anys les tres primeres han estat Berta Camprubí Mateu, Maria Morente Pineda i Malika Khemais. En la categoria 18-28 les tres primeres han estat Cristina Tabas Juan, Clara Casares Ortinez i Neli Gonzalez Sosa. Finalment, en la categoria de més de 50 anys han estat Assumpta Castelltort  Amorós, Asunción Melon Jimenez i Pastora Maria Jimenez Amaro.

També s’han donat premis a la persona més gran de la caminada, la Sra. Anna Llorach Sendra, nascuda el 1925, al més joves, Sam Diaz Alvarez, i Àstrid Guerrero Gómez, nascuts el juliol de 2018, i al corredor número 21, Victor Cuervo Ibós, i al caminant número 21, Maria Antònia Gina Piñol, per la coincidència amb la data del 21 de setembre, Dia Mundial de l’Alzheimer. Tots els inscrits han rebut una samarreta tècnica amb el logo de la cursa, així com una bossa amb obsequis. En acabar l’acte s’ha fet un sorteig d’obsequis entre tots els participants inscrits.

Els premis als guanyadors han estat entregats per Fermí Capdevila, tercer Tinent d’alcalde i Regidor d’Entorn Comunitari i Cooperació, Carme Riera, quarta Tinent d’alcalde i Regidora d’Acció Social i Igualtat, Pere Camps, Regidor de Promoció Cultural i Relacions Institucionals, Montserrat Duch, Regidora d’Hisenda, Núria Solà, Presidenta de l’AFADA, i Jordi Ferrer, Gerent del CSSI.

L’acte ha estat presentat per Ismael Miquel i durant el matí s’ha pogut gaudir d’activitats infantils, d’una dinàmica sessió d’escalfament abans de la cursa i caminada a càrrec de Fani, monitora del CAI Popular, i de l’actuació musical de ‘Contracorrent’, un grup de joves de l’Anoia en constant evolució, que toca diverses cares del rock, des de temes clàssics fins als temes pop més actuals, però sempre amb el seu estil divertit.

També s’ha comptat amb el suport del cantant Joan Dausà i de l’actriu Marta Bayarri, que han donat suport a l’Alzheimer Race amb un vídeo.

Aquesta quarta edició de la cursa ha comptat amb el suport d’un gran nombre d’entitats i empreses col·laboradores que han realitzat aportacions econòmiques o donacions, com Més Motor Anoia, Cafè Andorra, Ajuntament d’Igualada, Ajuntament de la Pobla de Claramunt, Taxi Ricard Tomàs,  Veter Center, Comité del CSSI, Ajuntament d’Òdena, Farmàcia Massana, Hineutra, Odenauto, Subministraments per la construcció Sumex, Pinturex, Reformes Castellano, Noroc Consulting, Farmàcia Cristina Casas, Pànem, Agencia Mirasol de Catalana Occidente, Mobles artesans El Corc, Pamelca, Autoaccessoris Albert, Ferreteria la Tossa, Planxisteria Pla, Bric Servei, Escola Tècnica Igualada, Euronics, Centre Innovació Anoia, Panela-Coco, Tecnical, Micu-Micu, Amavir, Fruiteria Carme i Lluis, Aquasos, Caldo Aneto, Fruits secs Térmens, Dillepassa, Supermas, Punto Blanco, Birba, Chupa-Chups, Danone, Creu Roja, Fundació Sòcio-cultural Atlas, Anima’ns, Petromiralles, Terapias Therana, Iguana, Punto Blanco, Rètols Planell, Cellers Figueres, Catering ca la Nuri, La Cassoleta de Montbui, Essència Alquimica, L’Art de la Llum, Basar Quarts, Cafes Mythic, La Bona Espardenya, Tecnocolor, Igualada Vins, Esports Garcia, Roig Fotògraf’s, Pintures Torrecillas, Unigràfic, Gimnàs de Cal Font, Flors Roset, Congelats Xaloc, Les Confeccions, Gumà Assegurances, Croissanteria Nyam Nyam, Camins de Vent, De Bona Pasta, Farmàcia Cristina Casas, Farmàcia Mora Font, A Grams Igualada, Azabache, 1915 original, Loteria Rambla, Stickets, Global Salut, Pere Bosch Roba Laboral, La Montserratina, Munichsports, Bolets Susigris, La Cuina del Mercat, La Polleria de Merche i Eli, Peixos Rosa, Fruits Secs Anna, Bar Dimar, Carnisseria Duran, Fruits Secs Roset, Cansaladeria Esquius, Nat’s Yolanda Perfumeria, Pesca Filomena, Cansaladeria Maria Asunción, Granges Marimon, REC.0 i Foodtruck Cor de Bou.

En l’organització també hi han col·laborat Creu Roja Anoia amb la cessió d’una ambulància i personal voluntari, Aquasos, Anima’ns i el fotògraf Josep Balcells.

Tots els corredors, caminants, voluntaris i col·laboradors ho han fet possible. Comptem amb tots ells per la propera edició!

21 de setembre, Dia Mundial de l’Alzheimer

L’activitat forma part de la commemoració del Dia Mundial de l’Alzheimer, que se celebra cada any, el 21 de setembre, i que a Igualada compta amb activitats organitzades per l’Hospital de Dia Sant Jordi del CSSI i l’AFADA, que reuneixen esforços per tal de sensibilitzar a la ciutadania sobre aquesta malaltia. També realitzen activitats el CSA, l’ICS, la Fundació Sant Josep, l’Agència de Salut Pública i l’Ajuntament d’Igualada, tots ells membres del grup GIA que impulsa els dies mundials.

L’AFADA (www.afada.cat) és una associació sense ànim de lucre creada l’any 2016 amb la finalitat de donar suport, assessorar i informar a les persones diagnosticades amb Alzheimer i altres demències i/o als seus familiars. És successora de la delegació Anoia de l’Associació de Familiars d’Alzheimer de Barcelona (AFAB) que va néixer l’any 2000, recollint les necessitats dels familiars de malalts d’Alzheimer, en aquells moments amb manca de recursos socials i informació relacionada amb la pròpia malaltia. La desconeixença d’aquesta es feia palesa en les famílies i calia un paraigua que donés cobertura no només a les necessitats del malalts sinó també als cuidadors i famílies.

L’Hospital de Dia Sant Jordi va obrir les portes el desembre de 2005. Dona servei assistencial a persones amb deteriorament i trastorns cognitius i demències com l’Alzheimer, així com a les seves famílies. Ofereix atenció mèdica, psicològica i social que ajuda a recuperar i millorar l’autonomia de les persones ateses i permet fer un seguiment individualitzat i una avaluació periòdica de cada pacient. És un centre gestionat pel CSSI en un edifici de la Fundació Catalunya – La Pedrera.

CSSI · Av. Gaudí, 26 · 08700 IGUALADA · Tel. 93 8045515 · Fax 93 8076560 · cssi@cssi.cat

Traductor