Notícies

L’actor Joan Valentí, el Nan, convidat del mes de maig a l’Hospital de dia Sant Jordi

6 juny 2024

L’Hospital de dia Sant Jordi, centre gestionat pel Consorci Sociosanitari d’Igualada (CSSI), continua amb el projecte de “La Convidada” en que cada mes una persona del món de les arts visita les persones ateses en aquest equipament.

L’actor igualadí Joan Valentí, també conegut pel nom artístic del “Nan”, ha estat la persona convidada del mes de maig. Va iniciar i activar la jornada a l’hospital de dia representant un fragment de l’obra “La Maleta” que ens va permetre gaudir d’un viatge en el que vam retrobar records que ens han fet créixer i que ens acompanyaran sempre.

Des de ben petit la seva mare, la Fina Cortès, el va inocular del virus del teatre. En Joan explica que la seva mare el disfressava i anava amb la gralla fent festa i xerinola per tot arreu. De petit, d’ofici, volia ser pallasso. Posteriorment va estudiar a l’Institut del Teatre, i gestió cultural a la Universitat Pompeu Fabra. Es dedica al món de l’espectacle des de 1989, i per sort, segons explica, a dia d’avui pot viure de la seva passió.

Just al finalitzar els estudis, va entrar en la companyia de teatre Els Comediants a Barcelona l’any 1992 i va viatjar molt: Exposició Universal de Sevilla, Amèrica Latina, etc. Explica que va ser una experiència molt enriquidora. L’any 2000 va saltar a la televisió durant un estiu, en un programa de TV3 que era una mescla de concurs i mini sèrie de ficció en la que participaven aspirants a actor. L’any 2006 va entrar a TV3 i durant 14 anys va treballar al Club Super3, uns anys molt divertits. Recorda especialment que la festa dels Supers era un dia assenyalat al seu calendari. El Nan no oblida la rebuda de infants emocionats i de les seves famílies: “La il·lusió dels nens i nenes és un món brutal, és el motor que fa moure els pares”.

Actualment té 5 espectacles en actiu: Les Mestres de la República, El feixisme contra el Barça, la Maleta, Pallasses amb la Pepa Plana i Mort a les cunetes amb el Martí Marsal.

En Valentí, ha estat i és una persona molt involucrada i vinculada a diferents entitats i associacions com Rialles, sardanes, etc. També va ser regidor d’ERC, fet que li va permetre conèixer més la realitat de la ciutat. L’actor comenta que “tothom hi hauria de passar, cal treballar per la comunitat”.

Gràcies Nan per acompanyar-nos i ens quedem amb la part final de l’obra La Maleta: “Al cap i a la fi, qui no té dret d’agafar la maleta i buscar una vida millor?”

CSSI · Av. Gaudí, 26 · 08700 IGUALADA · Tel. 93 8045515 · Fax 93 8076560 · cssi@cssi.cat

Traductor