Notícies

El conseller de Drets Socials, Carles Campuzano, visita els pisos ViuB2 d’Igualada per conèixer el seu funcionament

12 juny 2024

L’alcalde d’Igualada, Marc Castells, acompanyat de la regidora d’Acció Social, Sandra De La Iglesia han acompanyat al conseller en aquesta visita

Aquest dimecres, 12 de juny, el conseller de Drets Socials de la Generalitat de Catalunya, Carles Campuzano, ha estat a Igualada on ha visitat els pisos residencials adaptats ViuB2 adaptats per a persones grans. El conseller ha estat acompanyat en aquesta visita per l’alcalde d’Igualada, Marc Castells; la regidora d’Acció Social, Sandra De La Iglesia; la directora serveis territorials de Drets Socials, Lluïsa Nicolau; Josep Mayoral, president del Consorci de Salut i Social de Catalunya i Jordi Ferrer, gerent del Consorci Sociosanitari d’Igualada.

La visita s’ha iniciat a les zones comunes de la instal·lació on el conseller ha pogut veure el bar restaurant, la sala polivalent, la biblioteca i el gimnàs. Seguidament s’han visitat dos dels pisos de l’equipament on han pogut parlar amb la Ma. Àngels i l’Aurèlia que ja fa uns anys que hi viuen. El Conseller s’ha interessat pel dia a dia de les residents i pels diferents serveis dels que poden gaudir en aquest equipament com ara l’assistència 24 h, la neteja o la bugaderia.

137 pisos adaptats per a persones majors de 60 anys

El Residencial ViuB1 disposa de 66 pisos i el ViuB2, 71 pisos. En total 137 pisos de lloguer per persones majors de 60 anys, oferint la màxima independència personal i alhora múltiples serveis en el mateix edifici.

El ViuB2 va ser inaugurat el mes de novembre de 2012 a l’Avinguda Gaudí d’Igualada, a tocar de la Residència Pare Vilaseca, seu del CSSI. Disposa d’un restaurant obert per a persones residents i visitants. Els pisos estan qualificats com Habitatges de Protecció Oficial (HPO) i per aquest motiu ofereixen un lloguer econòmic.
Tots els pisos tenen el mobiliari adaptat inclòs, rebedor, menjador-sala d’estar, cuina equipada amb nevera, plaques d’inducció i forn microones amb gratinador, bany adaptat amb dutxa plana i paviment antilliscant, terrassa individual, llums d’emergència, sistema d’avisos en cas d’emergència, calefacció amb termòstat individual i preinstal·lació d’aire condicionat.

L’objectiu dels pisos és garantir que les persones grans puguin viure bé al seu habitatge i mantenir l’autonomia el màxim temps possible, a la vegada que es beneficien d’un ampli nombre de serveis addicionals i de la tutela del nostre equip de professionals. Si les persones ateses als pisos posteriorment perden autonomia, el CSSI ofereix continuïtat assistencial de serveis incloent el servei d’ajuda a domicili, l’hospital de dia, els centres de dia i en darrer terme la residència assistida.

El projecte “Comunitats contra l’aïllament social” s’amplia a més poblacions

La visita del conseller a la capital de l’Anoia ha servit, també, per anunciar que el programa del departament de Drets Socials de la Generalitat de Catalunya impulsat a Igualada i a Tarragona: “Comunitats contra l’aïllament social”, s’ha estès a 50 municipis més. L’anunci s’ha fet al casal cívic Montserrat. Els casals cívics i comunitaris del Departament en són els dinamitzadors, però en coordinació amb serveis socials, de salut, educatius, entitats, farmàcies, persones voluntàries, establiments, veïnat i altres agents que puguin actuar en l’entorn.
La finalitat és atendre no només gent gran que viu sola, sinó persones en situació de vulnerabilitat social, de manca d’autonomia o d’aïllament social perquè aconsegueixin una qualitat de vida millor.
Mitjançant els diferents agents del barri, es detecten les situacions de soledat no volguda i l’equip responsable del programa es posa en marxa. Activa les persones voluntàries per vincular les persones en risc d’exclusió als serveis i a les activitats comunitàries o, segons les situacions detectades, es deriven els casos als serveis especialitzats de salut o de serveis socials.

CSSI · Av. Gaudí, 26 · 08700 IGUALADA · Tel. 93 8045515 · Fax 93 8076560 · cssi@cssi.cat

Traductor