Notícies

L’Ajuntament d’Igualada imparteix tallers de reciclatge domèstic als pisos ViuB

28 març 2023

L’Ajuntament d’Igualada segueix amb la campanya de foment del reciclatge domèstic i aquesta vegada ho fa impartint tallers per a les persones grans que viuen als pisos del Residencial ViuB1 i ViuB2 d’Igualada.

La primera d’aquestes sessions formatives s’ha fet avui, dimarts 28 de març, d’11 a 12:30 al Residencial ViuB1, centre gestionat pel Consorci Sociosanitari d’Igualada (CSSI), i situat al carrer Joaquima Vedruna.

La introducció al taller ha anat a càrrec de Jordi Ferrer, Gerent del CSSI, i Gemma Serch, Cap del Servei de Medi Ambient, Energia i Sostenibilitat de l’Ajuntament d’Igualada, que han explicat la importància de reciclar correctament i de reduir els residus que es generen, per minimitzar l’impacte en el medi ambient i també el cost econòmic que suposa pels ciutadans. El taller ha anat a càrrec de les informadores ambientals de l’Ajuntament que han explicat com s’ha de reciclar a casa i han informat sobre a quin contenidor va cada residu, amb diversos exemples pràctics. En finalitzar el taller s’han entregat als participants bosses compostables, bosses de reciclatge d’envasos, paper i vidre, i bujols airejats d’orgànica. L’activitat té l’objectiu de sensibilitzar al col·lectiu de la gent gran sobre la importància del reciclatge i el paper fonamental que cadascú de nosaltres té per a la preservació del medi ambient.

La següent sessió formativa es farà al ViuB1 el dimecres 29 de març a les 11 del matí, i posteriorment es faran al ViuB2 el dimarts 18 d’abril i el dimecres 19 d’abril, també a les 11.

Aquesta acció s’emmarca en la campanya “Al color que toca suma, al gris resta” a través de la qual es vol fomentar el reciclatge i donar a conèixer les millores que suposa per al medi ambient fer-ho bé, el cost ambiental i econòmic que suposa. I és que per cada kg de residu no separat, es genera l’emissió de 637 g. de CO2 a l’atmosfera.

El regidor de Sostenibilitat, Miquel Vives, ha explicat que “aquesta campanya se suma a totes les accions que s’estan duent a terme a la ciutat, com per exemple el sistema de recollida Porta a Porta comercial o el repartiment de bosses de selectiva, bujols airejats (per a l’orgànica) i bosses compostables entre els veïns i veïnes d’Igualada”.

CSSI · Av. Gaudí, 26 · 08700 IGUALADA · Tel. 93 8045515 · Fax 93 8076560 · cssi@cssi.cat

Traductor