Notícies

L’Obra Social “la Caixa” aporta 4.922€ per una grua a la sala de rehabilitació de la Residència Pare Vilaseca

9 novembre 2018

El Consorci Sociosanitari d’Igualada (CSSI) ha presentat una nova grua de sostre que s’ha instal·lat a la sala de fisioteràpia i rehabilitació de la Residència Pare Vilaseca per a millorar la mobilitat funcional dels residents. Aquesta inversió s’ha pogut dur a terme gràcies a una aportació de 4.922 € de l’Obra Social “La Caixa”.

La presentació ha tingut lloc el matí del divendres 9 de novembre amb la presència de Carme Riera, tercera tinent d’alcalde de l’Ajuntament d’Igualada i regidora d’Acció Social, Igualtat, Infància i Joventut, Jordi Gràcia, Director de l’Àrea de Negoci d’Anoia i Baix Llobregat Nord de CaixaBank, Miquel A. Casals, Director de la Oficina Store 0001, Maria Faus, Directora de Banca d’Institucions de CaixaBank, Jordi Ferrer, Gerent del CSSI i Maria Àngels Riba, Directora Tècnica del CSSI. El primer usuari de la nova grua ha estat el Sr. Antoni Murcia, que ha estat acompanyat dels fisioterapeutes de la residència, Esther Maldonado, Clara Escura i Joan Redondo, que amb Laura Torras completen l’equip permanent del que disposa la residència.

Amb la nova grua de sostre a la sala de fisioteràpia es millora la mobilitat funcional dels residents més assistits i més fràgils, i d’aquesta manera es poden arribar a millorar altres disfuncions orgàniques que hagin pogut tenir a conseqüència de la seva sedestació i falta d’activitat. El principal objectiu d’aquesta grua és mantenir la funcionalitat en les transferències bàsiques, la bipedestació i la marxa, de manera autònoma i segura gràcies a la seguretat que dóna que el resident vagi amb l’arnès de la grua posat. Gràcies a aquesta eina es pot mantenir l’activitat muscular evitant les atròfies musculars, les retraccions per inactivitat i millorant la qualitat de vida d’aquests residents tant a nivell funcional com a nivell cognitiu i sobretot emocional. Amb aquesta grua es podrà realitzar amb més seguretat l’acció de la marxa, evitant caigudes, i per tant el resident no perdrà aquest patró per inactivitat. També permetrà realitzar la bipedestació en descàrrega i millorar l’atenció en residents amb patologia funcional aguda i per tant això es tradueix en millorar la qualitat de vida dels residents . Es tracta d’una ajuda que també permet plantejar nous perfils d’usuaris que se’n podran beneficiar.

El servei de Fisioteràpia de la Residencia i Centre de Dia Pare Vilaseca disposa de 4 professionals fisioterapeutes i ofereix un servei personalitzat als 152 residents i als 40 usuaris de centre de dia. L’àrea de Rehabilitació és una sala de 90 m2, equipada amb els equips i materials necessaris per executar una bona recuperació funcional. També ofereix un servei de recuperació funcional per a persones grans que precisin un ingrés temporal a residencia per recuperar-se de lesions (fractures, ICTUS, etc.) per retornar al seu domicili quan es finalitzi la seva recuperació funcional.

CSSI · Av. Gaudí, 26 · 08700 IGUALADA · Tel. 93 8045515 · Fax 93 8076560 · cssi@cssi.cat

Traductor