Notícies

M. Àngels Riba parlà, a l’Auga, dels recursos per a la gent gran

8 abril 2013

Al Teatre Municipal de l’Ateneu, la tarda del dilluns dia 8 d’abril, es realitzà una de les aules de l’Auga, l’Aula Universitària per a la Gent gran de l’Anoia. Jaume Ferrer i Piñol, bo i recitant uns versos d’Ignasi Castelltort els quals feien referència a la gent gran, en aquell to realista i humorístic alhora que acostumava, va fer la presentació de Maria Àngels Riba i Colom, diplomada en infermeria i Directora Tècnica del Consorci Sociosanitari d’Igualada (CSSI), la qual desenvolupà l’aula dedicada als “Recursos especialitzats per a les persones grans”.

Acompanyaren a la ponent dues senyores que resideixen en els edificis de pisos de lloguer Viu B1 i Viu B2, Magdalena Regordosa i M. Teresa Munné, les quals al final de l’aula manifestaren les seves opinions sobre com viuen de bé en els respectius Viu B.

M. Àngels Riba s’ajudà de projeccions en pantalla per tal d’anar il·lustrant les seves experiències en ambdós projectes i en la Residència Pare Vilaseca així com els centres de la comarca. Es continuà parlant dels serveis propis dels edificis Viu B1 i Viu B2, així com de l’atenció domiciliària, amb un total de 487 persones ateses. L’atenció als majors de 85 anys fou un altre capítol tractat durant la classe així com el del nombre de llicenciats que es cuiden de l’atenció. Pel que fa a les inversions, deixant a banda l’adquisició i remodelació de la Residència Pare Vilaseca per part del Consorci, aquest ha aportat 17 milions d’euros per tal d’oferir millors serveis. El darrer capítol mostrà pisos del ViuB1 i ViuB2, fent referència als preus. Uns dels més assequibles de Catalunya, 625 euros mensuals de lloguer que inclouen gran varietat de serveis. Les vivències personals de les acompanyants de la professora ho avalaren.

CSSI · Av. Gaudí, 26 · 08700 IGUALADA · Tel. 93 8045515 · Fax 93 8076560 · cssi@cssi.cat

Traductor