Notícies

Més de 1.700 persones passen pel centre 4D Health durant l’any 2016

23 desembre 2016

El centre d’innovació per la salut 4D Health ha acollit durant l’any 2016 un total de 45 activitats, que s’engloben en la línia formativa, els serveis a les empreses, jornades i rodatges. En total, 1.724 persones han passat per l’hospital simulat igualadí aquest any, pràcticament el doble que l’any passat.

Alguns dels principals usuaris han estat institucions com la Universitat de Lleida, el Campus Universitari d’Igualada, la facultat de Ciències de la Salut de Blanquerna-Ramon Llull, la Creu Roja, el Consorci Sanitari de l’Anoia, els Bombers de la Generalitat, l’Institut Milà i Fontanals, el Campus Motor, la Fundació Àuria, la farmacèutica alemanya Grünenthal o els Centres d’Atenció Primària de l’Anoia.

Concretament, s’han impartit cursos per a estudiants d´Infermeria, Auxiliar d’Infermeria, cuidadors no professionals, formació per a formadors, tècnics de farmàcia, fisioteràpia o atenció a persones en situació de dependència, entre d´altres disciplines i cursos puntuals.

També s’han format al 4D Health professionals en actiu del Consorci Sanitari de l’Anoia, els Bombers de la Generalitat, membres de la Societat Catalana de Farmàcia Clínica, membres Consorci Sociosanitari d’Igualada o els metges residents de medicina familiar i comunitària dels Centres d’Atenció Primària de l’Anoia, que van rebre darrerament una sessió de formació sobre Codi ICTUS.

En la línia empresarial, el 4D Health ha aconseguit consolidar-se enguany rebent empreses com la farmacèutica alemanya Grünenthal, que ha disposat del centre 4D Health en diverses ocasions durant aquest any per realitzar proves d’usabilitat centrades en el procés per un aparell dispensador d’analgèsic controlat pel pacient.

A més de les formacions, s’han desenvolupat diverses sessions de visites en grups per conèixer les instal·lacions del centre, el seu funcionament i el seu paper dins de l’àmbit de la formació i la recerca en salut.

El Centre 4D Health

L’Hospital simulat 4D Health es troba situat a l’edifici de l’antic hospital d’Igualada i té per objectiu augmentar la seguretat dels pacients i reduir els errors en salut a través de la formació i entrenament dels professionals en un escenari gairebé real. Va ser inaugurat el març de 2015 i la seva posada en marxa va ser possible gràcies al suport d’un fons europeu d’innovació FEDER. Està adscrit al Consorci Sociosanitari d’Igualada, rep el suport de l’Ajuntament d’Igualada i l’Acadèmia de Ciències Mèdiques, i hi col·laboren empreses punteres com la farmacèutica Grífols.

CSSI · Av. Gaudí, 26 · 08700 IGUALADA · Tel. 93 8045515 · Fax 93 8076560 · cssi@cssi.cat

Traductor