Notícies

Mes de l’activitat física al CSSI i primera edició del Camí Verdaguer

2 maig 2024

El passat 6 d’abril va ser el Dia Mundial de l’Activitat Fsica i el Consorci Sociosanitari d’Igualada (CSSI) es va sumar a aquesta celebració dissenyant un ventall d’activitats per a portar a terme durant tot el mes conjuntament amb altres entitats com l’Associació de Familiars d’Alzheimer i altres Demències de l’Anoia (AFADA), l’Escola Garcia i Fossas i l’Institut Milà i Fontanals. Es van dissenyar dues accions per sumar esforços amb l’objectiu de millorar la salut i d’afavorir les relacions socials a través de l’activitat física.

En primer lloc, els tres primers divendres del mes d’abril l’alumnat del mòdul superior d’Ensenyament i Animació Socioesportiva de l’Institut Milà i Fontanals va visitar els centres dels CSSI ubicats a Igualada, Residència i centre de dia Pare Vilaseca, Centre de dia Montserrat i Hospital de dia Sant Jordi, amb l’objectiu de conèixer l’activitat que s’hi realitza i practicar una classe de psicomotricitat adaptada a les necessitats de cada centre.

El plat fort va arribar el dia 26 d’abril amb la primera edició del Camí Verdaguer, que vol ser una rèplica adaptada del camí de Sant Jaume al mateix Passeig Verdaguer d’Igualada. Aquest dia es va comptar amb una participació de més de 200 persones usuàries del centres del CSSI, familiars, professionals del CSSI, alumnes de la FP Dual i persones voluntàries. A més, l’alumnat de 4art curs de l’Escola Garcia i Fossas va acompanyar a totes les persones ateses a l’Hospital de dia Sant Jordi, fent el recorregut conjuntament i donant espai per a conèixer-se i compartir una jornada molt saludable.

A tothom se li va lliurar una credencial que s’havia de segellar en els quatre controls que s’havien situat al passeig Verdaguer, i en acabar l’activitat tothom va rebre el seu diploma acreditatiu.

D’entre totes les persones que hi van participar es sortejaran 10 inscripcions per a la cursa i caminada Alzheimer Race 9.0, que es durà a terme a Igualada el proper 22 de setembre de 2024. El proper 17 de maig es farà un comunicat a les persones guanyadores.

CSSI · Av. Gaudí, 26 · 08700 IGUALADA · Tel. 93 8045515 · Fax 93 8076560 · cssi@cssi.cat

Traductor