Notícies

Reeixit aniversari a l’Hospital de Dia Sant Jordi

22 abril 2017


El passat dissabte 22 d’abril l’Hospital de dia Sant Jordi d’Igualada va fer una jornada de portes obertes amb activitats relacionades amb la diada de Sant Jordi. Els dos eixos centrals van ser una trobada d’ex-alumnes i mestres de l’antiga escola Sant Jordi per commemorar el 45è aniversari de la seva obertura, i l’estrena del conte “El tresor més gran del món” per part d’AFADA (l’Associació de Familiars d’Alzheimer i demències de l’Anoia) i l’Hospital de dia Sant Jordi.

A les 5 de la tarda s’inaugurà l’exposició de fotos amb imatges de totes les promocions d’alumnes de l’escola Sant Jordi, centre que va obrir les portes l’any 1972 i que va estar actiu fins l’any 1994 i que posteriorment fou reconvertit el l’actual Hospital de Dia Sant Jordi, obert el 2006 i gestionat pel Consorci Sociosanitari d’Igualada.
Els ex-alumnes, mestres i persones vinculades amb l’escola van poder commemorar el 45è aniversari del centre tot gaudint i recordant els espais i les anècdotes en el mateix edifici. Tot seguit es realitzaren els parlaments, amb intervencions de Teresa Mas, representant els mestres de l’escola, Pia Prat, representant dels ex-alumnes, Jordi Ferrer, Gerent del Consorci Sociosanitari d’Igualada, i Fermí Capdevila, tercer tinent d’alcalde de l’Ajuntament d’Igualada i regidor d’Entorn Comunitari i Cooperació.

Seguidament es realitzà la primera escenificació del conte preparat per l’AFADA i l’Hospital de Dia anomenat “El Tresor més gran del món” on els tres personatges, la princesa, el cavaller i el drac, han envellit i ja no tenen les facultats que tenien de joves. El conte és l’element central d’un projecte que té com objectiu la sensibilització dels escolars de primària en relació als seus tractes amb les persones grans, i específicament amb les persones amb demència o deteriorament cognitiu. Està previst que la propera representació d’aquesta història teatralitzada sigui a l’escola Garcia Fossas el pròxim 22 de maig de 2017. Totes les escoles que ho vulguin poden sol•licitar a l’AFADA i a l’Hospital de Dia l’escenificació del conte en el seu centre educatiu.

A les 6 es va fer un berenar d’escola, amb pa i xocolata, i començaren els tallers infantils relacionats amb la diada de Sant Jordi. Les activitats eren obertes a tothom ja que un dels objectius de l’Hospital de Dia és ser permeable i obert a la comunitat.

Cal agrair l’organització de la jornada a les responsables de l’Hospital de Dia, Nuria Solà i Menchu Vélez, a la resta de l’equip del centre, a AFADA i a Maria Jose Vélez, de la comissió ex-alumnes de l’escola.

Podeu veure les imatges de l’acte en aquest àlbum de Flickr.

CSSI · Av. Gaudí, 26 · 08700 IGUALADA · Tel. 93 8045515 · Fax 93 8076560 · cssi@cssi.cat

Traductor