Notícies

Tallers dels sentits i Protecció Senior als pisos ViuB

30 maig 2019

Aquesta setmana els veïns del Residencial ViuB1 i ViuB2 han pogut assistir a un taller dels sentits i una xerrada sobre seguretat per les persones grans. El dia 23 es va dur a terme al ViuB1 i el dia 29 al ViuB2, amb èxit d’assistència.

En la primera part del taller, el conductor i la conductora del taller van estimular els sentits dels assistents, mitjançant diversos reptes. En el cas del tacte, van utilitzar unes bosses de color negre, dins de les quals hi havia objectes que els assistents van intentar reconèixer amb el tacte, introduint la seva ma a la bossa. En el cas de la oïda, van intentar encertar quin objecte era el causant de diversos sons que es van reproduir. En el cas de les olors, van poder olorar unes mostres per intentar reconèixer el contingut de cada una.

En la segona part del taller, un tècnic va presentar la solució Protección Senior, un sistema de seguretat per persones grans que ofereixen Securitas Direct i CaixaBank. El producte té una unitat central que s’instal·la al domicili de la persona gran i que es connecta amb un rellotge que ella porta. La unitat central disposa de xat de veu, indicador de cobertura, data i hora, predicció del temps, zona de confirmació d’alertes i polsador de SOS. El rellotge disposa de corretja d’extracció fàcil, pantalla multifuncional amb data, hora, indicador de bateria, indicador d’objectiu d’activitat, comptador de passos i distància recorreguda, botó de funcions, llum led d’avisos i botó SOS. El rellotge emet una alerta a la central en cas de caiguda de la persona que el porta. Respecte altres sistemes de teleassistència, una avantatge important és que aquest sistema dona servei a l’usuari quan aquest es troba fora del seu domicili. El taller va ser molt valorat i va finalitzar amb un pica pica pels assistents.

CSSI · Av. Gaudí, 26 · 08700 IGUALADA · Tel. 93 8045515 · Fax 93 8076560 · cssi@cssi.cat

Traductor