Notícies

Un total de 140 persones en llista d’espera tindran prioritat per residir al nou edifici de pisos assistits Viu B2

11 maig 2012

13106405864_36b5383e13_kUn total de 140 persones ja són en llista d’espera per poder accedir a un pis tutelat a Igualada, que tindran prioritat en el nou edifici Viu B2, que s’ha construït a l’avinguda Gaudí. Demà dissabte dia 12 de maig de 2012, entre les 10 i les 14h, es durà a terme la jornada de portes obertes d’aquest nou edifici, que ofereix un total de 71 habitatges tutelats pel Consorci Sociosanitari d’Igualada (CSSI), amb serveis comuns i adreçats a gent gran que puguin mantenir l’autonomia en la seva vida diària.

Les obres d’aquests habitatges de 45 i 50 metres quadrats, han durat dos anys, i han suposat una inversió de prop de 7 milions d’euros, 64 pisos son d’una habitació, i la resta, de dues. Les sol•licituds dels pisos Viu B2 s’iniciaran el proper dilluns, 14 de maig, adreçant-se als baixos de l’edifici Viu B1, es a dir, el que hi ha prop del mercat de la Masuca. Poden sol•licitar l’accés persones més grans de 60 anys que siguin autosuficients i residents a Igualada. Si disposen d’un pis en propietat, l’hauran de deixar a la borsa de lloguer municipal. Les sol•licituds s’afegiran a les 140 persones en llista d’espera. El tinent alcalde d’Acció Social de l’ajuntament, Joan Torras (ERC), va explicar dimecres que “la posada en marxa d’aquest nou complex residencial és una gran notícia per la ciutat, perquè tenim una llista d’espera de 140 persones en el primer Viu B i aquesta és la millor prova que els serveis que s’hi ofereixen són bons i estan ben acceptats i valorats”.

Els pisos, que entraran en funcionament aquesta tardor, disposen de bany adaptat amb dutxa plana i paviment antilliscant, cuina equipada, menjador – sala d’estar , calefacció central amb termòstat individual, preinstal•lació d’aire condicionat, llum d’emergència i alarma centralitzada. Com a serveis inclosos en el lloguer es disposa d’atenció les 24 hores tots els dies de l’any, neteja de l’habitatge un cop al mes, zona enjardinada i hort terapèutic, ascensors, biblioteca, cafeteria menjador, infermeria, sala polivalent, gimnàs, hidromassatge, solàrium, bugaderia col•lectiva en cada planta i recollida selectiva de deixalles. Opcionalment hi ha garatge, traster, neteja diària, restaurant, atenció domiciliària… El preu bàsic dels lloguers, incloent la quota comunitària i els consums d’aigua, electricitat i calefacció, es de 626,52 euros pels pisos d’una habitació i 725 euros pels de dues, quota que es pot reduir gràcies als ajuts del programa Lloguer Just de la Generalitat.

CSSI · Av. Gaudí, 26 · 08700 IGUALADA · Tel. 93 8045515 · Fax 93 8076560 · cssi@cssi.cat

Traductor