Notícies

Portes obertes al Residencial Viu B2 d’Igualada

12 maig 2012

Aquest dissabte, 12 maig de 2012, entre les 10 i les 14h, es farà una jornada de portes obertes al Residencial Viu B2, un nou complex de 71 habitatges per persones majors de 60 anys. Dilluns s’obrirà el període de sol·licituds i es preveu que després de vacances aquest nou edifici sigui inaugurat. El residencial Viu B2, que ocupa una superfície de 7500 metres quadrats de l’Avinguda Gaudí d’Igualada, ofereix un total de 71 habitatges tutelats pel Consorci Sociosanitari d’Igualada (CSSI). Són pisos destinats a persones majors de 60 anys que tinguin autonomia en la seva vida diària i capacitat econòmica per assumir les despeses.

Les obres han durat gairebé 2 anys i han tingut un cost total de 7 milions d’euros, incloent-hi el mobiliari. Dels 71 habitatges de Viu B2, 64 són d’una habitació, i la resta de dues. Dos d’aquests pisos són adaptats i s’adjudicaran en funció de les necessitats dels sol·licitants. Tots els habitatges, de 45 i 50 metres quadrats, compten amb bany adaptat amb dutxa plana i paviment antilliscant, cuina equipada, menjador – sala d’estar, calefacció central amb termòstat individual, preinstal·lació d’aire condicionat, llum d’emergència i alarma centralitzada. A més, els 78 residents disposaran d’un servei d’atenció les 24 hores tots els dies de l’any, i també de diverses zones comunes com el jardí, on es realitzarà un hort terapèutic, biblioteca, cafeteria menjador, infermeria, sala polivalent, gimnàs, hidromassatge, solàrium, etc.

El preu del lloguer dels pisos d’una habitació és de 626 euros, uns 20 euros més respecte a la promoció de Viu B1. Pel que fa als habitatges de dos habitacions el preu és de 725 euros. Els interessats tenen la possibilitat d’acollir-se als ajuts del programa Lloguer Just de la Generalitat de Catalunya, uns tràmits que podran gestionar a través del CSSI.

Llista d’espera i sol·licituds. El tinent d’alcalde d’Acció Social de l’Ajuntament, Joan Torras, manifesta que ‘aquest tipus d’equipament té molt bona acceptació’ i una mostra és ‘la llista d’espera de 140 persones que tenim en el primer Viu B’. Torras explica que les persones d’aquesta llista que decideixin optar a un pis del Viu B2, tindran prioritat davant les noves sol·licituds. El tinent d’alcalde d’Acció Social també apunta que ‘l’experiència d’aquest últims anys ens demostra que tot hi haver-hi una llarga llista d’espera, en realitat només 1 de cada 3 sol·licituds s’acaba tirant endavant’. Tots els sol·licitants poden adreçar-se a partir d’aquest dilluns 14 de maig, al Residencial Viu B, al carrer de Joaquima Vedruna, cantonada amb el carrer Sant Carles. Per a més informació, es pot contactar amb el Consorci Sociosanitari d’Igualada, al telèfon 93 804 55 15.

CSSI · Av. Gaudí, 26 · 08700 IGUALADA · Tel. 93 8045515 · Fax 93 8076560 · cssi@cssi.cat

Traductor