Notícies

La Residència Pare Vilaseca celebra els 25 anys

29 maig 2012

25 anys Residència Pare VilasecaLa Residència Pare Vilaseca d’Igualada celebra aquest any els vint-i-cinc anys de la seva posada en marxa. Per aquest motiu, aquest dimarts, 29 de maig de 2012, el centre ha acollit un emotiu acte de celebració del 25è aniversari que ha comptat amb la presència de l’alcalde de la ciutat i president del Consorci Sociosanitari d’Igualada (CSSI), Marc Castells, el tinent d’alcalde d’Acció Social, Joan Torras, altres autoritats de la ciutat i la comarca, professionals i residents del centre, i nombroses persones que, al llarg d’aquestes dues dècades i mitja, han participat en l’arrencada i consolidació d’aquest centre.

Un centre de referència que ha servit de model

L’any 1987, els seus impulsors originals, Marcel Castells i Camins i Aleix Castelltort i Miralda, per a qui l’actual alcalde Marc Castells ha tingut un especial record en el seu discurs, van voler fer una residència que oferís una atenció especialitzada per a la gent gran en un entorn agradable i de repòs, com mai s’havia vist fins llavors a Igualada. D’aquesta idea va néixer la Pare Vilaseca, una residència diàfana amb grans finestrals, accessible i d’una sola planta, amb zones enjardinades i amb tots els serveis i les atencions que puguin necessitar els seus residents. En aquells temps la Pare Vilaseca es va convertir en una residència que era motiu d’enveja en moltes altres ciutats del país, doncs no era massa habitual que la gent gran més necessitada pogués gaudir d’un espai obert i amb un servei d’atenció mèdica gairebé permanent. De fet, així es pot veure aquesta setmana en una exposició retrospectiva de fotografies a la mateixa sala d’actes del centre.

L’alcalde Marc Castells ha exposat durant el seu discurs que els 25 anys de la residència Pare Vilaseca han estat possibles gràcies “a l’aportació de moltes persones, treballadors, familiars, amics, voluntaris, entitats, polítics, escoles, associacions, i per descomptat, de cadascun dels residents que han viscut en aquesta casa al llarg d’aquests anys”, fins arribar a l’actualitat, en què la residència s’ha convertit, de la mà del Consorci Sociosanitari d’Igualada (CSSI), en l’embrió de moltes altres residències de gent gran similars en altres punts de la comarca, i en la creació de nous serveis d’atenció a la tercera edat i construcció d’espais d’atenció, com els coneguts pisos tutelats. L’alcalde ha encoratjat els responsables de la residència, així com els professionals del CSSI, a seguir treballant amb l’empenta amb què ho han fet fins ara per a seguir oferint un servei de qualitat a la tercera edat d’Igualada i l’Anoia.

En acabar l’acte, l’alcalde ha lliurat rams de flors als tres residents que porten més anys residint-hi, Ana Jordar Martínez de 93 anys, Isabel Solà i Díaz, de 95 anys i Antoni Torras Puigrodon, de 94 anys. També ha tingut un record especial per als impulsors de la Residència Pare Vilaseca en la dècada de 1980, familiars dels quals eren presents a l’acte, com també per qui en aquell moment era conseller d’Economia i Finances de la Generalitat, Ramon Trias Fargas, figura clau en la construcció de la residència.

Per a celebrar l’aniversari, a la residència s’han programat diferents actes fins al dia 1 de juny, amb actuacions de la Coral de Santa Maria, la Coral Schola Cantorum, l’Agrupació Folklòrica, la Colla del Bisbalet, o Anoia Country, entre d’altres. A més, el centre acull una exposició fotogràfica que repassa la seva evolució des de l’any 1987 fins avui.

Vegeu àlbum de fotos de la celebració del 25è aniversari.

CSSI · Av. Gaudí, 26 · 08700 IGUALADA · Tel. 93 8045515 · Fax 93 8076560 · cssi@cssi.cat

Traductor