Notícies

Nova promoció Residencial Viu B2: habitatges pensats per a la gent gran

6 juny 2012

Aquesta tardor obrirà portes a l’avinguda Gaudí el complex Residencial Viu B2, el nou edifici de 71 pisos de lloguer amb serveis per a la gent gran que promou el Consorci Sociosanitari d’Igualada. Aquests habitatges, totalment adaptats, permeten a les persones majors de 65 anys que es valen per sí mateixes viure a casa amb la màxima independència. A la vegada que es beneficien de serveis complementaris i de l’atenció d’un equip de professionals que els fan més fàcil el dia a dia.

Aquesta es la segona promoció que impulsa el Consorci, un organisme públic construït per l’Ajuntament d’Igualada i el Consorci de la Salut i Social de Catalunya per oferir una atenció integral a la gent gran i les persones amb dependència i ajudar-les a millorar la seva qualitat de vida. L’any 2008 ja va construir 66 pisos amb servies al carrer Joaquima Vedruna, els quals han registrat plena ocupació.

Amb el Residencial Viu B 2 Igualada disposarà de 137 habitatges pensats específicament per als majors de 65 anys. Això es fruit d’una inversió realitzada pel mateix Consorci de més de 12.160.000 euros, entre els 6.500.000 euros de la primera promoció i 6.600.000 euros de la segona. En el finançament hi ha participat Caixa Manresa, denominada actualment Catalunya Caixa, l’Institut Català de Finances i Caja Madrid.

Amb els pisos amb serveis el Consorci Sociosanitari d’Igualada vol donar resposta a una demanda creixent de la nostra societat. I és que cada vegada són més les persones que veuen ens aquests pisos la millor manera de continuar vivint a casa quan es fan grans, gaudint de la independència i la comoditat que això comporta, i al mateix temps beneficiant-se d’uns serveis complementaris i de l’atenció d’un equip de professionals que els ajuden en les tasques de la vida quotidiana. Aquests habitatges no són ni volen ser una residència: l’objectiu és que la gent gran pugui restar a casa i mantenir l’autonomia el màxim temps.

Característiques

Els habitatges estan pensats per a persones soles o parelles. Tant la primera com la segona promoció consten de pisos de 45 metres quadrats, distribuïts en un menjador-cuina, un dormitori i un bany, i alguns també terrassa. El nou complex Residencial Viu B 2 tindrà 30 places d’aparcament i 44 trasters. Els habitatges, que es lliuren moblats i equipats, estan totalment adaptats. Hi destaquen elements constructius i funcionals que aporten comoditat i seguretat. La dutxa estarà situada a nivell de terra per facilitar l’accés de persones amb problemes de mobilitat, i està feta amb materials que eviten relliscades. La cuina s’equipa amb plaques elèctriques d’inducció, menys perilloses. Al menjador hi ha un sensor de fum es dispara en cas d’incendis. I els endolls es troben a l’altura del maluc per fer-ne més fàcil l’ús. Els pisos també estan dotats de llum d’emergència, d’un sistema centralitzat de calefacció i d’un sistema d’avisos d’emergència centralitzat, amb activadors situats al menjador, el dormitori i el bany de cada pis perquè els usuaris puguin alertar de qualsevol indisposició. A l’edifici hi ha un punt d’atenció i vigilància obert les 24 hores al dia.

Serveis comuns

Els usuaris gaudeixen de diversos serveis complementaris. El nou Residencial Viu B 2 posarà a la seva disposició un consultori polivalent d’atenció sanitària, un servei de bugaderia, i un servei de neteja mensual del domicili. També hi haurà cafeteria restaurant. Per a potenciar l’autonomia els residents gaudiran d’un gimnàs, una sala de rehabilitació, una piscina d’hidromassatge i horts urbans terapèutics. L’edifici també tindrà espais comuns per a la convivència: la sala d’estar, la biblioteca i els jardins.

Requisits

Els pisos de lloguer amb serveis s’adrecen a persones majors de 65 anys tant d’Igualada com de la comarca, que siguin autònomes, és a dir, que es valguin per sí mateixes i es puguin fer càrrec del cost de l’habitatge i, si es el cas, del seu acompanyant si aquest té algun tipus de dependència.

Les persones interessades a llogar un dels 71 nous pisos poden tramitar les sol•licituds a l’actual edifici Residencial Viu B del carrer Joaquima Vedruna, número 23, d’Igualada. També poden trucar al 93 801 73 58. L’horari d’atenció és de 8 del matí a 10 de la nit. Els pisos s’adjudicaran per ordre de sol•licitud i donant preferència a les persones empadronades a Igualada.

Article del diari La Veu de l’Anoia del dia 6 de juny.

CSSI · Av. Gaudí, 26 · 08700 IGUALADA · Tel. 93 8045515 · Fax 93 8076560 · cssi@cssi.cat

Traductor