Notícies

Verdés fa una donació al CSSI per a projectes de realitat virtual i projeccions immersives

26 novembre 2021

L’empresa Talleres Verdés, fabricant de maquinària utilitzada en el sector de la construcció, ha dut a terme un projecte de responsabilitat social corporativa amb la finalitat de fer una donació al Consorci Sociosanitari d’Igualada (CSSI). Verdés promou internament l’esport entre els seus treballadors i col·laboradors mitjançant campionats de pàdel o activitats grupals i individuals a l’aire lliure com les caminades populars, promovent una vida activa i saludable.

Verdés va iniciar el maig de 2021 el projecte “Sembrando kms, Recogiendo Sonrisas” amb l’objectiu de combinar la promoció de l’esport i fer una aportació a la societat. El projecte ha consistit en unir les quatre filials de l’empresa a Portugal, Marroc, Algèria i Rússia amb la seu central a Vilanova del Camí, de forma que si tots els treballadors recorrien 11.285 km caminant, corrent, pedalant o nedant, l’empresa faria una donació al CSSI destinada a persones que pateixen Alzheimer i altres trastorns cognitius. Es van formar equips que havien de reportar quants quilòmetres havien recorregut i finalment es va assolir l’objectiu el 9 de novembre.

El CSSI destinarà la donació a la compra d’ulleres de realitat virtual, aplicacions i equips de projecció immersiva per a persones ateses a l’Hospital de dia Sant Jordi, a la Residència i Centre de dia Pare Vilaseca, al Centre de dia Montserrat i al Centre de dia Mar i Cel, i que pateixen trastorns cognitius o Alzheimer, una malaltia neurodegenerativa que a Catalunya afecta més de 112.000 persones. Les persones ateses pel CSSI podran fer us de la realitat virtual i de les projeccions immersives per al desenvolupament de la seva memòria i la millora del seu benestar. Podran viure experiències en les quals tindran la sensació de ser transportats a altres indrets i reviure emocions i sensacions evocades. A través de l’ús de les ulleres de realitat virtual i de les projeccions immersives podran millorar en el desenvolupament d’habilitats cognitives i en activitats de la vida diària.

L’acte de donació, d’un xec per import de 9500€, ha tingut lloc el dilluns dia 22 de novembre, a l’Hospital de dia Sant Jordi. Per part de Verdés hi han assistit les 4 persones dels equips que han realitzat més km acompanyats de Felip Verdés Balsebre, Conseller Delegat de l’empresa. Per part del CSSI hi han assistit Jordi Ferrer, Gerent, Maria Àngels Riba, Directora Tècnica, Menchu Vélez, Responsable de l’Hospital de Dia Sant Jordi, Marta Hermida, Neuropsicòloga, Gisela Carrer, Terapeuta Ocupacional, i Estíbaliz Jiménez, psicòloga de la Residència Pare Vilaseca.

Els tècnics del CSSI van mostrar als treballadors de Verdés les aplicacions de realitat virtual que actualment ja duen a terme a l’hospital de dia mitjançant unes ulleres Oculus Quest, i aquests les van poder provar. Les aplicacions són interactives i permeten rebre estímuls, experimentar sensacions emocionalment agradables i motivadores i millorar en capacitats cognitives. Aquesta tecnologia permet controlar l’atenció, el posicionament del cos i la gestualitat creant imatges visuals dels moviments que es realitzen en les aplicacions que prèviament s’han seleccionat per treballar. Darrerament la realitat virtual ha estat analitzada en molts estudis científics que han demostrat els seus beneficis. A nivell clínic té grans avantatges com a eina complementaria a la neurorehabilitació per la seva versatilitat, adaptabilitat i funcionalitat. Esdevé una oportunitat per arribar a objectius cognitius i emocionals que permetin promoure la independència funcional i és una eina segura que facilita l’aprenentatge sense error de forma motivadora, donant feedback de resultats en temps real.

Les primeres experiències en l’ús d’aquesta tecnologia han estat molt bones i satisfactòries per a les persones usuàries i el CSSI vol ampliar-la a la resta de centres i realitzar sessions grupals a més de les sessions individuals que ja du a terme actualment.

CSSI · Av. Gaudí, 26 · 08700 IGUALADA · Tel. 93 8045515 · Fax 93 8076560 · cssi@cssi.cat

Traductor