Notícies

El Consorci Sociosanitari d’Igualada també gestionarà el Centre de Dia de Masquefa

17 desembre 2010

L’Ajuntament de Masquefa obrirà el gener de 2011 un centre de dia municipal amb capacitat per a 15 places per a donar resposta a les necessitats de la gent gran i les persones amb dependència. El Consistori ha confiat la gestió de l’equipament al Consorci Sociosanitari d’Igualada, organisme que acredita una gran experiència en l’àmbit de l’atenció a la gent gran i les persones amb dependència i que ja s’encarrega de l’activitat de 6 centres de dia.

Amb el de Masquefa, el CSSI gestiona ja sis centres de dia, a més de dues residències, un Hospital de Dia per a persones amb malalties neurodegeneratives, un Servei d’Atenció Domiciliària que actua a tota la comarca de l’Anoia, també a Masquefa, i 66 pisos amb serveis per a gent gran.

L’alcalde de Masquefa, Xavier Boquete, el regidor masquefí Jordi González, i el president del CSSI i alcalde d’Igualada, Jordi Aymamí, han presentat avui l’acord de col·laboració per a la posada en marxa d’aquest nou equipament assistencial. Boquete i Aymamí han explicat que la posada en marxa del centre de dia “és un primer pas”, ja que l’Ajuntament i el Consorci treballen ja “en un projecte molt més ambiciós” per a fer a Masquefa un futur complex assistencial amb residència, centre de dia, habitatges de lloguer amb serveis per a gent gran i un nou Casal d’Avis.

El centre de dia és un servei de l’Ajuntament de Masquefa que prestarà, durant el dia, suport a les persones amb dependència per ajudar-les a recuperar i millorar l’autonomia personal i, d’aquesta manera, afavorir que puguin continuar vivint a casa, en l’entorn familiar habitual. Els professionals del centre hi oferiran una atenció mèdica, terapèutica, psicològica i sociocultural individualitzada per facilitar als usuaris i usuàries totes les tasques bàsiques en la vida diària. Comptarà amb un equip humà interdisciplinar integrat per un director tècnic, un responsable higienicosanitari, auxiliars de gerontologia, animadors socioculturals, fisioterapeutes, i treballadors socials.

El centre de dia de Masquefa oferirà acolliment i convivència, atenció personal en les activitats de la vida diària, higiene personal, readaptació funcional i social, recuperació dels hàbits d’autonomia i dinamització social. També activitats de lleure, suport personal, social i familiar, i seguiment i prevenció de la salut. D’altres serveis que oferirà són servei de menjador, àpats en el centre i àpats a domicili (sopars), bugaderia, fisioteràpia, podologia i transport adaptat. L’equipament es troba situat a les antigues dependències de l’Espai Infant de Masquefa, que han estat íntegrament rehabilitades per a acollir aquest nou servei. El centre de dia obrirà portes de dilluns a divendres, de 2/4 de 9 del matí a 2/4 de 7 de la tarda.

Per a més informació i per a sol•licitar plaça al nou centre de dia les persones interessades poden adreçar-se a l’Àrea de Serveis Personals de l’Ajuntament de Masquefa (C/ Crehueta, 33 – 93 772 78 36).

Amb l’entrada en funcionament d’aquest equipament l’Ajuntament de Masquefa referma la seva aposta per atendre les necessitat dels col·lectiu de la gent gran i les persones dependents. Paral•lelament l’Ajuntament treballa, també en col·laboració amb el Consorci Sociosanitari d’Igualada, en un projecte per fer a Masquefa un complex assistencial amb diversos serveis d’atenció a la gent gran. D’una banda, el complex inclourà una residència amb 84 places. D’altra banda, un nou centre de dia, aleshores amb capacitat per a 30 places. I en tercer lloc, 16 habitatges de lloguer amb serveis per a la gent gran. També s’hi farà un nou Casal d’Avis. Es preveu que el complex assistencial comportarà una inversió de fins a 9 milions d’euros.

CSSI · Av. Gaudí, 26 · 08700 IGUALADA · Tel. 93 8045515 · Fax 93 8076560 · cssi@cssi.cat

Traductor