Notícies

Es constitueix el consorci per a la construcció d’un complex assistencial per a la gent gran a la Pobla de Claramunt

9 novembre 2010

L’Ajuntament de la Pobla de Claramunt i el Consorci Sociosanitari d’Igualada van constituir, formalment, el dimarts 9 de novembre, el Consorci d’Atenció a la Dependència per a la construcció d’un complex assistencial per a la gent gran.

L’acte va comptar amb la presència de l’alcalde de la Pobla, Santi Broch, i de l’alcalde d’Igualada i president del Consorci Sociosanitari d’Igualada, Jordi Aymamí. La signatura va tenir lloc a la Sala de Plens de l’Ajuntament poblatà. L’objectiu d’aquest Consorci serà la gestió dels tràmits, la construcció i el funcionament d’un centre de dia i una residència per a la gent gran, que es preveu ubicar en uns terrenys del barri de can Galan, al costat de la Llar d’Infants Sol Solet. El projecte preveu fer una residència de 62 places i un centre de dia de 10 places.

Santi Broch va destacar la importància d’aquest acte de signatura i va afirmar que, tot i l’actual crisi econòmica que s’està patint, s’intentarà tirar endavant el projecte. L’alcalde poblatà, però, ja ha manifestat en més d’una ocasió que si no es rep la subvenció de la Generalitat de Catalunya d’un milió sis-cents mil euros no s’iniciarà l’actuació. La realització d’aquest equipament es preveu que tindrà un cost d’entre quatre i quatre milions i mig d’euros.

Jordi Aymamí va afirmar que la constitució d’aquest consorci és un pas més per fer realitat un dels projectes importants per a la Pobla i per a l’Anoia. Aymamí va dir que aquest és un exemple de compartir experiències entre municipis de la comarca i va oferir el suport i l’assessorament del Consorci Sociosanitari d’Igualada per tirar endavant el projecte de la residència. Aymamí va destacar l’àmplia experiència del Consorci Sociosanitari d’Igualada en la construcció i gestió d’equipaments per a la gent gran i les persones amb dependència. El CSSI ha impulsat una extensa xarxa pública d’equipamets i en l’actualitat gestiona 2 residències, 5 centres de dia, 66 pisos amb serveis per a gent gran, un Hospital de Dia per a persones amb malalties neurodegeneratives i un Servei d’Atenció Domiciliària que presta assistència a tota la comarca.

El nou Consorci de Serveis d’Atenció a la Dependència està format per part de l’Ajuntament de la Pobla de Claramunt per l’alcalde, Santi Broch, i els regidors Josep Aloy, Esther Touriñán, Antoni Aloy, Carme Farrés i Francesc Sánchez. I per part del Consorci Sociosanitari d’Igualada els membres són: M. Àngels Riba, Pilar Salat, Montserrat Mateu i Carles Gausachs.

CSSI · Av. Gaudí, 26 · 08700 IGUALADA · Tel. 93 8045515 · Fax 93 8076560 · cssi@cssi.cat

Traductor