Notícies

La consellera Carme Capdevila elogia els pisos Residencial Viu B i destaca la importància que la gent gran pugui viure a casa el màxim temps possible

21 octubre 2010

La consellera d’Acció Social i Ciutadania de la Generalitat, Carme Capdevila, va visitar dijous passat el complex residencial Viu B del Consorci Sociosanitari d’Igualada. La consellera va poder comprovar així de primera mà el funcionament d’aquest edifici assistencial amb 66 pisos de lloguer amb serveis per a la gent gran. Capdevila va elogiar l’equipament i la tasca de l’equip humà que el gestiona. També va destacar la importància que, gràcies a equipaments com el Residencial Viu B, la gent gran pugui continuar vivint a casa el màxim temps possible, alhora que gaudeix de serveis complementaris i de la tutela de professionals sociosanitaris.

En la seva visita, la consellera d’Acció Social i Ciutadania va estar acompanyada de l’alcalde de la ciutat i president del Consorci Sociosanitari d’Igualada, Jordi Aymamí, així com d’altres autoritats locals, representants de l’equip directiu del Consorci i l’arquitecte que va encarregar-se del projecte. Capdevila va recórrer els diversos equipaments: la sala d’estar, la biblioteca, el gimnàs i la sala de rehabilitació, la piscina d’hidromassatge, la bugaderia i el restaurant-cafeteria. Els llogaters i llogateres de Residencial Viu B també gaudeixen d’altres serveis com ara un punt d’atenció les 24 hores del dia, un consultor d’infermera, consergeria o neteges mensuals, entre altres. La consellera també va visitar l’habitatge d’una de les residents.

Es tracta de pisos de 50 metres quadrats totalment equipats, moblats i adaptats. Disposen de sala d’estar i menjador, habitació doble, cuina, bany adaptat, calefacció i terrassa. Des que van obrir portes el 2008, els 66 pisos de lloguer amb serveis Residencial Viu B, al carrer Joaquima de Vedruna, han registrat plena ocupació.

La bona resposta obtinguda ha fet que el Consorci Sociosanitari d’Igualada n’estigui construint ja una segona promoció amb les mateixes característiques. Residencial Viu B 2, amb 71 habitatges, es fa a l’avinguda Gaudí, al costat de la Residència Pare Vilaseca. Amb un pressupost de 6.600.000 euros, està previst que aquesta segona promoció serà una realitat la tardor del 2011. Nombroses persones han mostrat ja el seu interès a llogar un d’aquests nous pisos. Les persones interessades poden demanar informació i tramitar les sol•licituds contactant amb el CSSI, adreçant-se a l’edifici Residencial Viu B del carrer Joaquima Vedruna, 23, o trucant al telèfon 93 801 73 58, de dilluns a divendres, en horari d’oficina.

CSSI · Av. Gaudí, 26 · 08700 IGUALADA · Tel. 93 8045515 · Fax 93 8076560 · cssi@cssi.cat

Traductor