Notícies

Els 71 nous pisos amb serveis per a gent gran que promou el Consorci Sociosanitari d’Igualada entraran en funcionament a la tardor

23 febrer 2011

Les obres del complex Residencial ViuB2, l’edifici de 71 nous pisos amb serveis per a gent gran que promou el Consorci Sociosanitari d’Igualada, avancen a bon ritme.

El 23 de febrer s’hi va fer el protocol·lari acte de col·locació de la bandera, coincidint amb la finalització de l’estructura de l’edifici, que s’està construint a l’avinguda Gaudí. A l’acte, presidit pel president del CSSI i alcalde d’Igualada, Jordi Aymamí, s’hi van convidar les nombroses persones que ja han mostrat el seu interès a llogar un d’aquests habitatges. Així, van poder comprovar a peu d’obra com avancen els treballs de construcció.

Es preveu que aquest nou equipament assistencial ja podrà acollir els llogaters i llogateres a principi de la tardor. Amb la nova promoció Residencial Viu B2 el Consorci Sociosanitari d’Igualada vol donar resposta a una necessitat creixent de la nostra societat. I és que cada vegada són més les persones que veuen en els pisos de lloguer amb serveis la millor manera de continuar vivint a casa el màxim temps possible i, a la vegada, beneficiar-se de diversos serveis comuns i de l’atenció d’un equip de professionals especialitzats que els són de gran ajut en el seu dia a dia.

De fet, es tracta de la segona promoció d’aquestes característiques que impulsa el Consorci Sociosanitari d’Igualada, després de l’excel·lent resultat de la primera promoció, Residencial Viu B, al carrer Joaquima de Vedruna. Des que va entrar en funcionament el juliol del 2008 aquesta primera promoció de 66 pisos tutelats ha registrat plena ocupació en tot moment.

Situat a l’avinguda Gaudí, en uns terrenys que l’Ajuntament d’Igualada va cedir al Consorci, el nou Residencial Viu B 2 serà un edifici de set plantes i amb una superfície construïda de 7.500 metres quadrats. S’hi fan un total de 71 habitatges de 50 metres quadrats cadascun, moblats, equipats i totalment adaptats. Els llogaters i llogateres també disposaran de 30 places d’aparcament i 44 trasters. Entre altres, Residencial Viu B 2 disposarà dels serveis següents: punt d’atenció les 24 hores del dia,sistema d’avisos d’emergència centralitzat, consultor mèdic i infermeria, bugaderia, gimnàs, sala de rehabilitació, piscina d’hidromassatge, sala d’estar, cafeteria i restaurant, biblioteca, grans espais enjardinats, horts urbans terapèutics L’edifici destacarà per la seva modernitat i funcionalitat, així com per la seva integració en l’entorn. A més, estarà dotat de sistemes d’eficiència energètica: disposarà de plaques solars fotovoltaiques a la coberta i a la façana per a generar electricitat i també d’equips de microgeneració, que produeixen electricitat per a escalfar l’aigua sanitària mitjançant la combustió de gas.

Les obres, a càrrec de l’empresa Vias y Construcciones SA, es van iniciar el juny passat i evolucionen d’acord amb els terminis previstos. Residencial Viu B 2 és resultat d’una important inversió de 6.100.000 euros, i compta amb el finançament de l’Institut Català de Finances de la Generalitat de Catalunya (4.000.000) i de Caja Madrid (2.100.000). La posada en marxa del complex Residencial Viu B 2 permetrà donar resposta a les demandes que ha rebut el Consorci Sociosanitari d’Igualada arran de la bona acollida de la primera promoció d’habitatges amb serveis. En l’actualitat més d’un centenar de persones s’han mostrat ja interessades a sol·licitar un pis de lloguer.

Les persones interessades poden demanar informació i tramitar les sol·licituds posant-se en contacte amb el CSSI, adreçant-se a l’actual edifici Residencial Viu B del carrer Joaquima Vedruna, nº 23, d’Igualada, o trucant al telèfon 93 801 7358, de dilluns a divendres, en horari d’oficina.

CSSI · Av. Gaudí, 26 · 08700 IGUALADA · Tel. 93 8045515 · Fax 93 8076560 · cssi@cssi.cat

Traductor