Notícies

Piera inaugura el nou Centre de Dia Municipal Mar i Cel, gestionat pel Consorci Sociosanitari d’Igualada

19 febrer 2011

Inauguració Centre de dia Mar i Cel  - PieraEl passat 19 de febrer de 2011, a les 12 hores, es va inaugurar el Centre de Dia Mar i Cel ubicat a la segona planta del Casal de Piera, amb l’assistència de l’alcalde de Piera, Jordi Madrid, els regidors de Benestar i Família, Ramon Rius, i Promoció Econòmica, Fina Altarriba. Per part del Consorci Sociosanitari d’Igualada, ens a qui l’Ajuntament pierenc ha confiat la gestió de l’equipament, es va comptar amb la presència del gerent, Carles Gausach, i el president, Jordi Aymamí.

Davant els nombrosos veïns i veïnes que van assistir a l’acte, l’alcalde Jordi Madrid va subratllar que la posada en marxa del nou Centre de Dia Mar i Cel compleix “un somni” que aquest equip de govern “tenia des que va començar a treballar”. Per a Madrid, l’entrada en funcionament de l’equipament “omple un buit: ja que fins ara no teníem cap centre de dia que donés servei a persones grans que tenen autonomia i que volen continuar vivint a casa” i afirmà que “l’equipament vol ser un suport en el dia a dia de la gent gran i les persones amb dependència”.

Inauguració Centre de dia Mar i Cel  2 - PieraJordi Aymamí va agrair a l’Ajuntament de Piera que hagi confiat la gestió del centre de dia al Consorci, del qual va destacar “la seva experiència en la gestió d’equipaments per a la gent gran i les persones amb dependència”. Va recordar que el CSSI, mitjançant “la íntima col•laboració que manté amb els Ajuntaments” ha desplegat una àmplia xarxa d’equipaments que arriba arreu de la comarca i fins i tot a d’altres poblacions veïnes. També va explicar que el CSSI supera ja el miler de persones ateses a l’any, i va elogiar el seu equip de professionals. En aquest sentit, va manifestar que la mitjana d’edat dels usuaris del Consorci se situa en els 84-85 anys i que això és el millor exemple “de la qualitat de l’atenció que ofereixen els nostres professionals”.

El nou Centre de Dia de Piera, que ja va obrir portes el 14 de febrer, compta amb un equip multidisciplinar integrat per un director tècnic, dues auxiliars de geriatria, una integradora social, una psicòloga, una assistent social, una infermera i una fisioterapeuta, a més de personal de neteja i cuina.

El centre disposa de 25 places, està obert de dilluns a divendres (excepte festius) i ofereix serveis com ara administració de la medicació, suport a les activitats de la vida diària, valoracions psicològiques, supervisió dietètica, higiene, tractaments de fisioteràpia, tallers ocupacionals i cures d’infermeria, a més de serveis complementaris: bugaderia, dutxes, menjador, menjars a domicili i podologia. Els usuaris i usuàries hi fan activitats com ara musicoteràpia, tallers d’escriptura i de memòria, psicomotricitat i sortides lúdiques.

Per a inscripcions i més informació les persones interessades poden trucar al telèfon 93 776 17 86 o adreçar-se al centre de dia, al Casal de Joves i Grans de Piera (Plaça Mar i Cel).

CSSI · Av. Gaudí, 26 · 08700 IGUALADA · Tel. 93 8045515 · Fax 93 8076560 · cssi@cssi.cat

Traductor