Notícies

Entren en funcionament els centres de dia de Piera i Masquefa, gestionats pel Consorci Sociosanitari d’Igualada

14 febrer 2011

Aquest dilluns, 14 de febrer, han obert portes el Centre de Dia Municipal Mar i Cel de Piera i el Centre de Dia de Masquefa, ambdós gestionats pel Consorci Sociosanitari d’Igualada. La posada en marxa d’aquests dos nous equipaments dota el sud de l’Anoia de 40 noves places de centre de dia (25 a Piera i 15 a Masquefa) per donar resposta a les necessitats de la gent gran i les persones amb dependència.

Els centres de dia són un recurs cada vegada més sol·licitat pel col·lectiu de la gent gran i les persones dependents, ja que els ofereixen, durant unes hores al dia, suport per a recuperar la seva autonomia personal i social, a la vegada que els permeten continuar vivint a casa. L’experiència que acredita el Consorci Sociosanitari d’Igualada ha estat clau perquè els Ajuntaments de Piera i Masquefa, titulars dels centres de dia, li hagin confiat la gestió dels seus equipaments. Amb els de Piera i Masquefa el CSSI gestiona ja sis centres de dia.

Els professionals dels centres de Piera i Masquefa ofereixen una atenció mèdica, terapèutica, psicològica i sociocultural personalitzada per facilitar als usuaris i usuàries totes les tasques bàsiques en la vida diària. Cada centre compta amb un equip interdisciplinari, integrat per un director tècnic, dues auxiliars de geriatria, una integradora social, una psicòloga, una assistent social, una infermera i una fisioterapeuta, a més de personal de neteja i cuina. L’obertura dels dos nous equipaments es tradueix també en la creació de nous llocs de treball. El Consorci Sociosanitari d’Igualada ha contractat 11 persones, 5 a jornada complerta i 6 a temps parcial, en coordinació amb els dos ajuntaments, ja que totes elles procedeixen de les borses de treball dels serveis d’ocupació locals de Piera i Masquefa. A més, tots 11 treballadors són veïns d’aquestes dues localitats. Amb aquestes noves incorporacions el Consorci continua la seva consolidació com a una important font de generació d’ocupació, amb una plantilla actual equivalent a 153 llocs de treball a jornada completa.

El Centre de Dia Mar i Cel de Piera es troba a l’edifici del Casal de Joves i Grans, a la plaça Mar i Cel. El Centre de Dia de Masquefa està situat al Passatge Montserrat, número 1. Tots dos serveis obren deu hores diàries: de dilluns a divendres, de 2/4 de 9 del matí a 2/4 de 7 de la tarda.

Els usuaris i usuàries es beneficien de serveis com ara administració de la medicació, suport a les activitats de la vida diària, valoracions psicològiques, supervisió dietètica, higiene, tractaments de fisioteràpia, tallers ocupacionals i cures d’infermeria, a més de serveis complementaris: bugaderia, dutxes, menjador, menjars a domicili i podologia. Als centres de dia hi poden fer activitats com ara musicoteràpia, tallers d’escriptura i de memòria, psicomotricitat i sortides lúdiques.

Pel que fa als preus, s’apliquen les tarifes públiques de l’Institut Català d’Assistència i Serveis Socials (ICASS) de la Generalitat. Els usuaris i usuàries que compleixin els requisits poden sol·licitar també els ajuts de la Llei de la Dependència.

Les persones que vulguin més informació o desitgin reservar plaça al Centre de Dia Mar i Cel de Piera poden adreçar-se al mateix centre (al Casal de Joves i Grans, a la plaça Mar i Cel) o trucar al 93 776 17 86. En el cas de Masquefa cal adreçar-se a l’Àrea de Serveis Personals de l’Ajuntament (C/ Crehueta, 33) o trucar al 93 772 78 36. També poden trucar al mateix centre de dia: 93 772 79 90.

CSSI · Av. Gaudí, 26 · 08700 IGUALADA · Tel. 93 8045515 · Fax 93 8076560 · cssi@cssi.cat

Traductor