Notícies

Els Centres de Dia de Piera i Masquefa incorporen un servei de transport per als usuaris

4 juliol 2011

Els usuaris dels Centres de Dia de Piera i Masquefa disposen des d’aquest mes de juliol de 2011 d’un servei de transport que els porta fins als centres a l’inici de la jornada i els retorna a casa en acabar. La incorporació d’aquest nou servei s’emmarca en la voluntat del Consorci Sociosanitari d’Igualada, l’organisme que gestiona aquests dos equipaments, de treballar constantment per millorar l’assistència que es presta als usuaris i els seus familiars. Amb aquest objectiu, el CSSI ha adquirit un vehicle, amb capacitat per a 8 places, més la del conductor, que fa el transport als Centres de Dia de Piera i Masquefa. Aquest servei resulta especialment útil en municipis com Piera i Masquefa, els quals tenen grans urbanitzacions, algunes allunyades dels nuclis urbans, on es troben els dos centres.

Els usuaris de Piera i Masquefa que vulguin fer ús d’aquest nou servei de transport poden adreçar-se al centre de dia per sol·licitar-lo i concretar els horaris de la recollida i la tornada a casa, que s’estableixen en funció de la ruta. El Centre de Dia Mar i Cel de Piera es troba al Casal de Joves i Grans (a la plaça Mar i Cel) i el telèfon és el 93 776 17 86. El Centre de Dia de Masquefa està situat al Passatge Montserrat, número 1, i el seu telèfon és el 93 772 79 90.

D’altra banda, els Centres de Dia de Piera i Masquefa romandran oberts tot l’estiu, agost inclòs, perquè els usuaris puguin continuar rebent atenció. Durant els mesos d’estiu els centres de dia tampoc no varien els horaris, que són els habituals. Tots dos equipaments obren portes de dilluns a divendres, deu hores diàries: de 2/4 de 9 del matí a 2/4 de 7 de la tarda.

Els Centres de Dia de Piera i Masquefa, que van entrar en funcionament el 14 de febrer, ofereixen als usuaris un suport durant el dia per recuperar la seva autonomia personal i social i poder continuar vivint a casa. Es tracta d’un recurs cada vegada més sol·licitat pel col3lectiu de la gent gran i les persones amb dependència. Els usuaris es beneficien de serveis com ara administració de la medicació, suport a les activitats de la vida diària, valoracions psicològiques, supervisió dietètica, higiene, tractaments de fisioteràpia, tallers ocupacionals i cures d’infermeria, a més de serveis complementaris: bugaderia, dutxes, menjador, menjars a domicili i podologia. Als centres de dia hi poden fer activitats com ara musicoteràpia, tallers d’escriptura i de memòria, psicomotricitat i sortides lúdiques.

CSSI · Av. Gaudí, 26 · 08700 IGUALADA · Tel. 93 8045515 · Fax 93 8076560 · cssi@cssi.cat

Traductor