Notícies

El Servei d’Atenció Domiciliària del Consorci Sociosanitari d’Igualada ha atès 543 persones a la comarca aquest darrer any

28 juliol 2011

El Consorci, que ja oferia el Servei d’Atenció Domiciliària (SAD) a Igualada, va ampliar aquest servei el juliol de 2010 a uns altres dinou municipis de la comarca, on s’han atès 200 usuaris en aquest primer any. El SAD continua creixent a la capital, i és que 343 igualadins l’han usat en els darrers dotze mesos.

El Consorci Sociosanitari d’Igualada ha atès durant aquest darrer any (de l’1 de juliol de 2010 al 30 de juny de 2011) un total de 543 persones al seu propi domicili mitjançant el Servei d’Atenció Domiciliària (SAD). Aquest servei, que és una alternativa a l’ingrés residencial, ofereix a la gent gran i les persones amb dependència una atenció sanitària i social al seu propi domicili per ajudar-les en les tasques quotidianes del dia a dia. D’aquesta manera poden continuar vivint a casa, en el seu entorn familiar habitual.

El Consorci ofereix atenció domiciliària a la ciutat d’Igualada des que va iniciar la seva activitat ara fa més de sis anys. A més, des del juliol passat l’ofereix també en uns altres dinou municipis de la comarca de l’Anoia: el Bruc, Cabrera d’Igualada, Calaf, Carme, Castellfollit de Riubregós, Castellolí, Copons, Jorba, la Llacuna, Masquefa, Òdena, Piera, els Hostalets de Pierola, la Pobla de Claramunt, els Prats de Rei, Pujalt, Rubió, Sant Martí de Tous i Sant Martí Sesgueioles.

En aquest primers dotze mesos en funcionament el servei ha obtingut una notable resposta, ja que ha atès un total de 200 usuaris. Les altres 343 persones que s’han beneficiat de l’atenció del SAD són veïns d’Igualada, ciutat on any rere any ha anat creixent l’activitat.

El Servei d’Atenció Domiciliària del Consorci inclou Serveis de Suport a la Persona (atenció bàsica, atenció sanitària i atenció socioeducativa), Servei de Suport Domèstic (tasques de neteja a la llar) i serveis complementaris com ara àpats a domicili. En aquest any 27 persones han sol·licitat aquest darrer servei, 25 a la ciutat d’Igualada.

L’extensió del servei al conjunt de la comarca no només s’ha traduït en un increment de persones ateses, sinó que també ha comportat la creació de nous llocs de treball, ja que el CSSI ha ampliat la seva plantilla en 10 persones. L’equip de professionals del SAD l’integren treballadors socials, fisioterapeutes, treballadors familiars i auxiliars de la llar.

CSSI · Av. Gaudí, 26 · 08700 IGUALADA · Tel. 93 8045515 · Fax 93 8076560 · cssi@cssi.cat

Traductor